Σταμάτης Σεϊρλής: «Εξακολουθούν να παρουσιάζονται θέματα, εξαιτίας του σεισμού, προβλήματα που δε φαινόντουσαν στην Κοινότητα Βαθέος»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Σταμάτης Σεϊρλής: «Εξακολουθούν να παρουσιάζονται θέματα, εξαιτίας του σεισμού, προβλήματα που δε φαινόντουσαν στην Κοινότητα Βαθέος»

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ανατολικής Σάμου, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Στάντζο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Σταμάτη Σεϊρλή, παρουσία του καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Εκεί έγινε μία πρώτη παρουσίαση της ειδικής μελέτης, που αφορά τη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης για τον Δήμο, για την οποία θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση στις 16 Νοεμβρίου στη Σάμο. Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος, κ. Σταμάτης Σεϊρλής.

«Ο κ. Λέκκας μας έκανε μία ενημέρωση όσον αφορά τη μελέτη, που έχει κάνει για το νησί μας, για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Ο κ. Λέκκας, όταν έγινε πριν λίγες ημέρες ο σεισμός των 5.3R, επικοινώνησε μαζί μου, για να ενημερωθεί, όπως και η ΔΑΕΦΚ, για να δουν τι γίνεται με το χωριό. Μιλήσαμε και η πρώτη ερώτηση που έκανα είναι το 5,3R , τι σημαίνει για το νησί μας. Από ότι μου εξήγησε, ήταν η ισορροπία των πλακών, που έπρεπε να γίνει από τη βόρεια πλευρά του νησιού προς τη νότια».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σεϊρλής, του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι οι μελέτες, που κάνει ο κ. Λέκκας, τον ενδιαφέρει πιο πολύ να υλοποιούνται και να πραγματοποιούνται. Δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις από τις τελευταίες μετρήσεις του κ. Λέκκα. Το δεδομένο είναι πως, ένας σεισμός 7R δημιουργεί πολλά προβλήματα μέχρι και σήμερα και τα βρίσκουμε μπροστά μας, είπε ο κ. Σεϊρλής. Εξακολουθούν να παρουσιάζονται θέματα, εξαιτίας του σεισμού, προβλήματα που δε φαινόντουσαν στην Κοινότητα Βαθέος.

Σταμάτης Σεϊρλής: «Εξακολουθούν να παρουσιάζονται θέματα, εξαιτίας του σεισμού, προβλήματα που δε φαινόντουσαν στην Κοινότητα Βαθέος»

Ο κ. Σεϊρλής, ευελπιστεί πως όλα θα πάνε καλά και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και θα επιλυθούν, καθώς η μελέτη του κ. Λέκκα είναι πλήρως τεκμηριωμένη σε πολλά θέματα. Βασικό, όπως τόνισε ο κ. Σεϊρλής  να βοηθήσουν από κοινού όλοι να υλοποιηθούν αυτές οι μελέτες.

Για το κοινοτικό κατάστημα έχει κατατεθεί η μελέτη, ενώ ο κ. Σεϊρλής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τριαντόπουλο τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, για τη χρηματοδότηση του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος. Η Κοινότητα Βαθέος είχε μπει ήδη σε «πράσινο» πρόγραμμα για αντικατάσταση θέρμανσης και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ενώ τώρα μπαίνει σε νέο πλαίσιο λόγω της κατάστασης μετά τον σεισμό. Γεγονός παραμένει ότι, όσο παραμένουν τα κτίρια με προβλήματα, αυξάνονται και οι πιέσεις που δέχονται λόγω καιρικών συνθηκών.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ