Σκληρή μάχη αναμένεται για την προεδρία της ΔΕΕΠ στην Σάμο. Από κοντά και οι ΔΗΜΤΟ

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Σκληρή μάχη αναμένεται για την προεδρία της ΔΕΕΠ στην Σάμο. Από κοντά και οι ΔΗΜΤΟ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν, εκτός απροόπτου, οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν δια ζώσης.

Σχετικά ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα οι ΔΕΕΠ σ’ όλη την χώρα ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κινούνται σε τοπικό επίπεδο ήδη σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών.

Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ.

Οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, αλλά ο κορωνοϊός είχε άλλα σχέδια.

Tέθηκαν άλλες προτεραιότητες και παρατάθηκε η θητεία των μελών των ΔΕΕΠ, μόνο που η παράταση κοντεύει να γίνει μεγαλύτερη της θητείας.

Πριν από 3 μήνες, και συγκεκριμένα την 4η Ιουνίου, στο Διαγραμματειακό του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε ότι «πρόθεσή μου είναι να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο αυτού του έτους…

Και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία οργανωτικά να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε μετά να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα μας για τακτικό συνέδριο το Δεκέμβριο. Το 14ο συνέδριο θα γίνει το Δεκέμβριο του 2021.

Το συνέδριο αυτό είναι εκλογικό, αλλά είναι και ένα συνέδριο που συμπίπτει με την εμβληματική χρονιά της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το συνέδριο με τη μορφή που θα επιλέξουμε και την προσέλευση που εμείς θα καθορίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εκείνης της εποχής, θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου».

Από την πρόθεση βέβαια μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κι επίσης δεν ξεφεύγει της προσοχής η επισήμανση Μητσοτάκη για «να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες της εποχής». Δηλαδή τα κρούσματα του κωρoνοϊού κι αν επιτρέψει η πανδημία την οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες αφορούν, στην ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ (Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές) και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).

dimokratiki.gr

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σάμου είναι ο κ. Γιάννης Μάρκου, ο οποίος τοποθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από την παύση του κ. Βασίλη Πανουράκη (που ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου).

Η παύση του κ. Βασίλη Πανουράκη από κομματικό στέλεχος της ΝΔ δεν υφίσταται πλέον (έπειτα από απόφαση του κόμματος) κι έτσι είναι και πάλι ενεργό μέλος της.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σάμου κ. Γιάννης Μάρκου ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δυτικής Σάμου και με απόφαση του κόμματος της ΝΔ, ορίσθηκε πρόεδρός της, παραμένοντας περίπου ένα χρόνο επιπλέον της θητείας του.

Αυτή τη στιγμή πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ανατολικής Σάμου είναι η κ. Μαρία Παπαδάμ και της ΔΗΜΤΟ Δυτικής Σάμου η κ. Ανεζινιώ Σταμούλη.

Για τις επερχόμενες εκλογές της ΔΕΕΠ Σάμου, ήδη έχουν εκφράσει την επιθυμία (όχι εγγράφως) δύο επιχειρηματίες του νησιού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του samostoday.gr, αναμένεται και μία ηχηρή υποψηφιότητα ατόμου που ήδη ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γιάννης Μάρκου δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, αλλά θα βοηθήσει για την διεξαγωγή διαφανών εκλογών και την ομαλή αλλαγή σελίδας στην προεδρία της ΔΕΕΠ Σάμου.

Όλα αυτά όμως θα γίνουν γνωστά σε λίγο καιρό (υποψηφιότητες) με την ανάλογη εγκύκλιο που θα εκδοθεί.

Η νέα ηγεσία της ΔΕΕΠ Σάμου θα έχει να διαχειρισθεί πολλά σοβαρά θέματα και το κυριότερο να πιέζει με ανάλογες ενέργειες στον βουλευτή (αν είναι κυβερνητικός) ή στην κεντρική εξουσία.

Όμως αν λάβουμε υπόψη ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα, τότε θα πρέπει να εισηγηθεί τις καταλληλότερες υποψηφιότητες στο κόμμα της ΝΔ.

Και ίσως για πρώτη φορά (αν μπορεί να το κάνει), να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις και να εισηγηθούν τον καλύτερο/η, ικανό/ή, εργατικό/ή για το καλό του τόπου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 24 Οκτωβρίου πολλά θα γίνουν, είτε φανερά, είτε κρυφά.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και για τις ΔΗΜΤΟ, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Αναμένουμε…

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ