Σεισμός 4,9 ρίχτερ νότια της Λέσβου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Άγιο Φως: Με έκτακτη πτήση στη Σάμο

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις

Σεισμός 4,9 ρίχτερ νότια της Λέσβου

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 07:46 νότια της Λέσβου.

Ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, στις 07:47, σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο επίκεντρο και στις 08:00 σεισμική δόνηση εντάσεως 4,5R. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αυτού του σεισμού προηγήθηκε σεισμική διεργασία πάντα στο σεισμικό ρήγμα που έδωσε το μεγάλο σεισμό του Ιούνιου του 2017 που κατέστρεψε τη Βρίσα.
Συγκεκριμένα έγιναν πέντε σεισμοί, με πρώτον στις 10 παρά 20 το βράδυ μεγέθους τριών ρίχτερ και τελευταίο στις 5.20 τα χαράματα μεγέθους 2,9 Ρίχτερ. Στις 3,25 μετά τα μεσάνυχτα έγινε και ένας σεισμός 3,9 βαθμών.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του επεσήμανε ότι λόγω του μικρού εστιακού βάθους θα υπάρχει πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Το παρακολουθούμε αλλά για λίγες μέρες απαιτείται προσοχή και να εφαρμόζουμε τα γνωστά μέτρα αντισεισμικής προφύλαξης».

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτησή του στο Facebook εκτίμησε ότι πρόκειται πιθανά για μετασεισμός του 2017 η πρώτη εκτίμηση ίσως επηρεάστηκε από τον πρόσφατο στην Σάμο το 2020.

stonisi.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ