Σειρά μέτρων λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού ζητά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με μήνυμά του

Σειρά μέτρων λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού ζητά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με μήνυμά του

Οι δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου για να αποτρέψει στο μέγιστο βαθμό τη διασπορά του κορωνοϊού, με στόχο την προστασία της υγείας των κατοίκων, επισκεπτών, εργαζομένων και μεταναστών, πρέπει να επιτευχθεί σε αγαστή συνεργασία του Δήμου με το Υπ. Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Γ.Ν Σάμου, την Αστυνομική & Πυροσβεστική Δ/νση, την Α’ & Β Βάθμια εκπαίδευση καθώς και με όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο νησί.

Ως εκ τούτου ο Δήμος ανατολικής Σάμου πραγματοποιεί:

-Συχνές απολυμάνσεις σε όλη την πόλη.

-Σχολεία καθαρά και ασφαλή για όλα τα παιδιά με περαιτέρω πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για εκτενή απολύμανση πριν τα παιδιά εισέλθουν στις τάξεις.

-Κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με συνδρομή του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι και εθελοντών όπως Κοινωνικών Λειτουργών και σπουδαστών νοσηλευτών.

-Ψηφιακή εξυπηρέτηση των δημοτών αποφεύγοντας την αναμονή και τον επικίνδυνο γι’ αυτή την περίοδο συνωστισμό στις υπηρεσίες του Δήμου.

-Προστασία των εργαζομένων του Δήμου, απολυμάνσεις και καθαριότητα στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου.

-Εξασφάλιση για έλεγχο COVID σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 εντός του ΚΥΤ Σάμου και οι 2 πρόσφατες πυρκαγιές οδήγησαν στην επισφαλή μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα εντός της πόλης, παρόλες τις αντιρρήσεις του Δήμου, μη γνωρίζοντας εάν για τη διαδικασία αυτή ήταν ενήμερο το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Από την συντεταγμένη πολιτεία να επιδείξει περαιτέρω υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την παρουσία πρόσθετου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί μας και περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

ΖΗΤΑΜΕ

  1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντα πληθυσμό μεταναστών / προσφύγων.

2.Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/ προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της Δομής COVID-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.

3.Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου μετά την διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της δομής.

4.Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα) και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με την διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη Δομή, προσωπικό των ΜΚΟ ).

5.Ενίσχυση της Αστυνομικής και Λιμενικής δύναμης.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει υπεύθυνη στάση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, συνεργαζόμαστε με την πολιτεία όμως η διαχείριση και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Μήνυμα του Δήμου Αν. Σάμου (21/09/20)

.Μήνυμα του Δήμου Αν. Σάμου (21/09/20)Οι δράσεις του Δήμου Αν. Σάμου για να αποτρέψει στο μέγιστο βαθμό τη διασπορά του κορωνοϊού, με στόχο την προστασία της υγείας των κατοίκων, επισκεπτών, εργαζομένων και μεταναστών, πρέπει να επιτευχθεί σε αγαστή συνεργασία του Δήμου με το Υπ. Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Γ.Ν Σάμου, την Αστυνομική & Πυροσβεστική Δ/νση, την Α’ & Β Βάθμια εκπαίδευση καθώς και με όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο νησί. Ως εκ τούτου ο Δήμος ανατολικής Σάμου πραγματοποιεί:- Συχνές απολυμάνσεις σε όλη την πόλη.- Σχολεία καθαρά και ασφαλή για όλα τα παιδιά με περαιτέρω πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για εκτενή απολύμανση πριν τα παιδιά εισέλθουν στις τάξεις.- Κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με συνδρομή του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι και εθελοντών όπως Κοινωνικών Λειτουργών και σπουδαστών νοσηλευτών.- Ψηφιακή εξυπηρέτηση των δημοτών αποφεύγοντας την αναμονή και τον επικίνδυνο γι’ αυτή την περίοδο συνωστισμό στις υπηρεσίες του Δήμου.- Προστασία των εργαζομένων του Δήμου, απολυμάνσεις και καθαριότητα στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου.- Εξασφάλιση για έλεγχο COVID σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί.Η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 εντός του ΚΥΤ Σάμου και οι 2 πρόσφατες πυρκαγιές οδήγησαν στην επισφαλή μετακίνηση μεγάλου αριθμού προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα εντός της πόλης, παρόλες τις αντιρρήσεις του Δήμου, μη γνωρίζοντας εάν για τη διαδικασία αυτή ήταν ενήμερο το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΑπό την συντεταγμένη πολιτεία να επιδείξει περαιτέρω υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την παρουσία πρόσθετου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί μας και περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.ΖΗΤΑΜΕ1. Τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΥΤ και του σε αυτό και πέριξ αυτού διαμένοντα πληθυσμό μεταναστών / προσφύγων.2. Υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού των μεταναστών/ προσφύγων που διαμένει σε μισθωμένα ακίνητα και ενίσχυση της Δομής COVID-19 του ΚΥΤ, με προσωπικό και εξοπλισμό.3. Μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου μετά την διενέργεια των τεστ και κλείσιμο της δομής.4. Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σάμου και του κλιμακίου του ΕΟΔΥ (με προσωπικό και μέσα )και την αποστολή ικανού αριθμού τεστ ταχείας εξέτασης, προκειμένου να υποβληθούν σε αυτό, πέραν των μεταναστών/ προσφύγων, όλο το προσωπικό των εμπλεκόμενων με την διαχείριση του πληθυσμού (ένστολο και υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη Δομή, προσωπικό των ΜΚΟ )5. Ενίσχυση της Αστυνομικής και Λιμενικής δύναμης.Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει υπεύθυνη στάση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, συνεργαζόμαστε με την πολιτεία όμως η διαχείριση και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Publiée par Δήμος Ανατολικής Σάμου – Municipality of Eastern Samos sur Lundi 21 septembre 2020

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανακαίνιση κτιριακών υποδομών Γ.Ν. Σάμου και Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας

Ανακαίνιση κτιριακών υποδομών Γ.Ν. Σάμου και Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας

Ως κοινή διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» και Γενικού Νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας Ικαρίας, ενημερώνουμε για την έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών

Περισσότερα »
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

Συνελήφθησαν το Σάββατο (16/03) στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών

Περισσότερα »