«Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

«Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρουσίασε το βράδυ Σαββάτου (12/6) η Ένωση Μικρασιατών Σάμου στην πλατεία του Δημαρχείου Δήμου Ανατολικής Σάμου. Ήταν η πρώτη εκδήλωση που έγινε οργανωμένα έπειτα από πάρα πολλούς μήνες λόγω του Covid-19. Φυσικά και σ΄ αυτήν την εκδήλωση λήφθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

«Σαν τα μάρμαρα της Πόλης»… Ήταν μια επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στα ιστορικά γεγονότα της Αλώσεως της Πόλης το 1453 και μ’ αυτήν την εκδήλωση ουσιαστικά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα φετινό φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια»

Η κ. Άννα Ψαρρά έκανε το καλωσόρισμα, ομιλήτρια η κ. Γεωργία Δελλή (ιστορικός – αρχαιολόγος) και στην αφήγηση ο κ. Χρήστος Μηνούδης.

«Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Σωκράτης Βότσκος (αρμένικο duduk), Παναγιώτης Παναγάκης (τραγούδι), Κωνσταντίνα Ασβεστά (ούτι), Στράτος Ασβεστάς (παραδοσιακά κρουστά). Τους μουσικούς πλαισίωσε και η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Σάμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, η Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δέσποινα Κάϊλα, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη, η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδου, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Δημήτρης Τσινιάς και o εκπρόσωπος της Ι.Μ. Σάμου Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωακείμ Μοσχονάς.

«Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Εκτός όμως από την συγκεκριμένη εκδήλωση, έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου “ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΗ ΧΟΡΔΗ” Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου που αναμεταδόθηκε μέσω WEBEX στους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου.

Ήταν μια συλλογική προσπάθεια μέσα από την οποία τα παιδιά παρακολούθησαν ένα όμορφο ταξίδι ξεκινώντας από τη παιδική ηλικία του Πυθαγόρα του Σάμιου μέχρι τη σημερινή εποχή μέσα από τους ήχους και ατά ακούσματα των μουσικών οργάνων ΚΑΝΟΝΑΚΙ και ΛΥΡΑ.

«Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» από την Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Γιατί ο μεγάλος μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας εδώ από τη Σάμο μετέδωσε σε όλο τον κόσμο την μουσική κλίμακα μελετώντας “μια τεντωμένη χορδή” και τους ήχους της φύσης του νησιού του!!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ