Πώς να απολαύσεις τον ύπνο στο σαλόνι

Πώς να απολαύσεις τον ύπνο στο σαλόνι

Κάποια στιγμή στη ζωή σου θα χρειαστεί να κοιμηθείς μακριά από το κρεβάτι σου. Ο καναπές σου είναι η πιο επικρατέστερη λύση για να περάσεις τη νύχτα και ενώ ακούγεται κουραστικό, μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Όλα είναι θέμα του χώρου  που θα κοιμηθείς και πώς θα τον αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Στο πάτωμα

Μπορεί ο καναπές να είναι μικρός ή άβολος και να βουλιάζεις μέσα σε αυτόν, αίσθηση που είναι δυσάρεστη και το σώμα σου υποφέρει όταν ξυπνάς. Μια καλή λύση είναι να κοιμηθείς στο πάτωμα με ένα καλό στρώμα, το μαξιλάρι σου, το πάπλωμά σου και ό,τι άλλο θα είχες στο κρεβάτι σου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε στρώματα για να διαλέξεις αν θέλεις να αγοράσεις ένα που αργότερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σε άλλο δωμάτιο. Αυτά που φουσκώνουν με αέρα και χρησιμοποιούνται στο κάμπινγκ είναι πρακτικά γιατί όταν δεν είναι ανοιχτά πιάνουν ελάχιστο χώρο, όμως δεν μπορείς καθημερινά να τα φουσκώνεις και να τα ξεφουσκώνεις.

Φτιάξε ιδανικές συνθήκες

Βολέψου σύμφωνα με τη στάση που σου αρέσει, υπολόγισε το φως που θα μπαίνει στο δωμάτιο, τη θέση της τηλεόρασης και ό,τι μπορεί να σου χαλάσει τον ύπνο. Ο καναπές κρεβάτι είναι ό,τι καλύτερο για πολλές βραδιές στο σαλόνι μιας και τον ανοίγεις όταν έρχεται η ώρα να κοιμηθείς. Έχει και μπόνους ότι μπορείς να έχεις τα σκεπάσματα και το μαξιλάρι στον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει. Έχει μεγάλο μήκος, μπορείς να απλωθείς και να ξεχάσεις ότι έφυγες από το κρεβάτι σου.

Αν όμως ο καναπές σου δεν γίνεται κρεβάτι πρέπει να βρεις την καλύτερη στάση για το σώμα σου ώστε να σε πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος.

Αν είναι μακρύς, κοιμήσου ανάσκελα για να μπορείς να τεντωθείς και να έχεις λίγες πιθανότητες να γυρίσεις στο πλάι και να πέσεις κάτω. Αν είναι διθέσιος δοκίμασε την εμβρυϊκή στάση αλλά να ξέρεις το σώμα σου θα αντέξει μόνο για 1-2 βράδια.

Μην ξεχάσεις να βάλεις σεντόνια για να νιώσεις πιο άνετα. Το κάλυμμα του καναπέ δεν είναι τόσο μαλακό και θα σε εμποδίσει από το να ευχαριστηθείς τον ύπνο σου.

Κάλυψε τις συσκευές που έχουν φως και θα είναι στο οπτικό σου πεδίο όταν κοιμάσαι. Η συνεχόμενη ακτινοβολία τους θα σε ενοχλεί στα μάτια και θα ξυπνήσεις νιώθοντας κούραση.

Βάλε ακουστικά για να απομονωθείς από τους ήχους του δωματίου. Κάθε χώρος έχει τους ήχους του και ειδικά η πρώτη νύχτα στο σαλόνι ίσως σου φανεί κάπως θορυβώδης. Έχε κοντά σου τα ακουστικά για να μπορέσεις να ακούσεις μουσική και να σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα. Αν σε ενοχλεί και η μουσική, βάλε ωτασπίδες.

Βάλε κάλτσες. Αν τα πόδια σου εξέχουν από τον καναπέ, ή το σκέπασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα ήθελες, προσπάθησε να ζεσταθείς. Αν κρυώνουν τα πόδια σου, δεν θα μπορείς να κοιμηθείς καλά.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Επισκέψεις για έλεγχο των σχολικών μονάδων του Δήμου Δυτικής Σάμου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α΄ Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου: Διαμαρτυρία για την μη κάλυψη κενού εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής

Έχοντας γνώση του ότι η μία εκ των δύο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής βρίσκεται σε άδεια και θα επιστρέψει στο σχολείο στις αρχές Ιουνίου και ενώ

Περισσότερα »
Επισκέψεις για έλεγχο των σχολικών μονάδων του Δήμου Δυτικής Σάμου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α΄ Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου για την ένταξη του έργου στην Πορφυριάδα και το δελτίο τύπου του Δήμου Δυτικής Σάμου

Όπως αναφέραμε στην ανακοίνωση μας στους γονείς στις 16-04-2024, το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του κτιρίου έγινε. Το έργο εντάχθηκε σε υπουργική απόφαση που

Περισσότερα »