Πώς να ανακαινίσετε το μικρό σας μπάνιο;

Πώς να ανακαινίσετε το μικρό σας μπάνιο;

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το μέγεθος του μπάνιου σας, εξαρτάται από το αν είναι λειτουργικό ή όχι. Τα μικρά μπάνια χρειάζονται καλές υδραυλικές εγκαταστάσεις, καθώς και αποχετεύσεις που δεν φράζουν. Όταν ένα μπάνιο παλιώνει, αρχίζει να επιδεινώνεται με πολλούς τρόπους, κι έτσι καθίσταται απαραίτητη μια ολική ανακαίνιση μπάνιου.

Τα μικρότερα μπάνια είναι πολύ πιο εύκολο να ανακαινιστούν από τα μεγαλύτερα, καθώς είναι σε πολύ μικρότερη κλίμακα για υλικό και προμήθειες. Μπορεί επίσης να είναι πολύ φθηνότερο να τροποποιήσετε ένα μικρότερο μπάνιο. Λιγότερα υλικά σημαίνουν χαμηλότερο κόστος. Αλλά, επειδή το μπάνιο είναι μικρό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αναδιαμόρφωση θα είναι εύκολη με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθούν κάποια σημαντικά βήματα για να ανακαινίσετε το μικρό μπάνιο σας

Ορίστε τις ανάγκες σας

Ορίστε ποια είναι ακριβώς η λειτουργία του μπάνιου. Χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες σας ή από όλη την οικογένεια και άρα χρειάζεστε ένα πλήρες μπάνιο; Το πλήρες μπάνιο περιλαμβάνει μεγάλες υδραυλικές εργασίες όπως μπανιέρα ή ντους.

Σχεδιάστε την ανακαίνιση

Ο προγραμματισμός της ανακαίνισης θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Αποφασίστε τι πρόκειται να αλλάξετε και με τι. Επίσης, καθορίστε τα χρήματα τα οποία μπορείτε να διαθέσετε και δώστε έμφαση στην ποιότητα των υλικών. Κάτι τέτοιο θα σας απαλλάξει από άμεσα μελλοντικά έξοδα σε επιδιορθώσεις.

Επιλέξτε την κατάλληλη ομάδα

Μια ανακαίνιση μπάνιου περιλαμβάνει εργασίες που είναι δύσκολο να πραγματοποιήσετε μόνοι σας. Επομένως, επιλέξτε μια έμπειρη και αξιόπιστη εταιρεία ανακαινίσεων, ώστε η ανακαίνισή σας να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια.

Υδραυλικά και ηλεκτρικά

Ενώ οι τοίχοι είναι ανοιχτοί, μπορούν να εγκατασταθούν τα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά σας. Ζητήστε από τους ηλεκτρολόγους να εγκαταστήσουν την καλωδίωση ενώ οι υδραυλικοί εγκαθιστούν την μπανιέρα και την τουαλέτα σας. Φροντίστε ώστε οι έλεγχοι των εγκαταστάσεων πρέπει να γίνουν πριν κλείσετε τον τοίχο.

Δάπεδα

Στο μπάνιο σας προτιμήστε πλακάκια αντί για ξύλο, το οποίο δεν είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Στο εμπόριο θα βρείτε πλακάκια για κάθε στυλ διακόσμησης σε διάφορες ποιότητες και σε μεγάλο εύρος τιμών.

Ντουλάπι

Ο περιορισμένος χώρος των μικρών μπάνιων δεν σας επιτρέπει να διαθέσετε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Για τον λόγο αυτό πρέπει να σκεφτείτε έξυπνα και να επιλέξετε έπιπλα με διπλή χρήση. Για παράδειγμα, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα έπιπλο νιπτήρα, το οποίο στο κάτω μέρος του διαθέτει ντουλάπι. Επίσης, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ραφάκια σε διάφορα σημεία στους τοίχους του μπάνιου.

Διαβάζοντας τα παραπάνω βήματα βλέπετε πως η ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου μπορεί να γίνει παιχνιδάκι, αρκεί να οργανώσετε ένα πρακτικό πλάνο. Επίσης, είναι σημαντικό, πριν την έναρξη των εργασιών, να οργανώσετε και τις βασικές σας ανάγκες για όσο καιρό θα διαρκέσει η ανακαίνιση.

Άρθρο από https://www.dynamichome.gr/

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατά τήν ὁλιγοήμερη παραμονή του στήν Ἀθήνα ἐπισκέφθηκε καί συναντήθηκε γιά θέματα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί Κοινοῦ ἐνδιαφέροντος γιά τά νησιά

Περισσότερα »