Πτώση καμινάδας από παλιό λιοτρίβι κρύβει νοσταλγικές ιστορίες

Πτώση καμινάδας από παλιό λιοτρίβι κρύβει νοσταλγικές ιστορίες

Μια ανάρτηση γεμάτη νοσταλγία έκανε ο κ. Στέλιος Μιχελής, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που αφορά τις περιοχές Παγώνδα – Ηραίο, σχετικά με την πτώση μίας καμινάδας από ένα παλιό λιοτρίβι της περιοχής.

«Αυτή ήταν η τελευταία φωτογραφία της καμινάδας τελικά έπεσε χθες το βράδυ και πλέον θα την βλέπουμε μέσα από παλιές φωτογραφίες και θα θυμόμαστε παλιές καλές εποχές . Εποχές που δούλευαν ταυτόχρονα τέσσερα λιοτρίβια στο χωριό ξεκινούσαν χαράματα με την σειρήνα.

Οι ελιές στα κατώγια συνήθως με αλάτι για να μην χαλάσουν και μεταφορά με άλογα και γαϊδουράκια. Το λάδι μέχρι να δοθεί στους εμπόρους έμπαινε σε βαρέλια μεταλλικά και γέμιζε ο χώρος από την πλατεία μέχρι τον συνεταιρισμό. Όλοι τότε με αυτή την παραγωγή σπούδασαν παιδιά και έκαναν περιουσίες . Τώρα άλλαξαν οι εποχές το λάδι πλέον έχει την τιμή του νερού και ίσα που βγαίνουν τα έξοδα κι ο κόσμος τα εγκατέλειψε σιγά- σιγά».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Δήμος Α. Σάμου: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024»

Περισσότερα »