Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Την παρούσα περίοδο, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και θα περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Σάμου (έδρα της Περιφερειακής Ενότητας):

Α) Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΤΡΙΤΗ,  27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε δε θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τα σχολεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ,  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

Ώρα 09:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25). Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό, που θα οριστεί από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα  και κατάθεση στεφάνων με σειρά προβαδίσματος, από τους:

κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου

κ. Βουλευτή Σάμου

κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ (ΑΔΦ)

κ. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

κ. Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου

κ. Λιμενάρχη Σάμου

κ.Υποστράτηγο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου

κ. Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

κ. Εκπρόσωπο  Αποστράτων Αξιωματικών

κ. Εκπρόσωπο Αντιστασιακών Οργανώσεων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 17:30: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Η 79 ΑΔΤΕ παρακαλείται:

Να διαθέσει μεγαφωνική συσκευή στην Πλατεία Πυθαγόρα για τις εκδηλώσεις που προβλέπονται παραπάνω, κατά την 28η Οκτωβρίου.

Να διαθέσει 2 πυραμίδες (6 όπλα και 2 κράνη) για την καύση θυμιάματος

Να ορίσει Στρατονόμο για την παράδοση στεφάνου στους επισήμους, κατά την κατάθεση στο Ηρώο.

Ο Δήμαρχος Σάμου παρακαλείται:

Να ορίσει τελετάρχη.

Να ρυθμίσει τα της τελετής της Επιμνημόσυνης Δέησης και της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων της πόλης (προετοιμασία, τελετή).

Το Λιμενικό Ταμείο παρακαλείται:

Να μεριμνήσει για την καθαριότητα και το άσπρισμα των ρείθρων του τμήματος της παραλιακής λεωφόρου

Να σημαιοστολίσει την παραλιακή λεωφόρο.

Το Λιμεναρχείο Σάμου παρακαλείται να μεριμνήσει για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην παραλιακή λεωφόρο κατά την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου παρακαλείται να μεριμνήσει για την τάξη των πεζών στους χώρους της εκδήλωσης

Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »