Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Πρωτοπόρησε ο Συνεταιρισμός της Σάμου αναδεικνύοντας στo Gastronomy Forum της Horeca 2022, τη φιλοπεριβαλλοντική σύγχρονη τάση και τη vegan γαστρονομία που έχει ως βάση την Πυθαγόρειο φιλοσοφία, σε συνδυασμό με τους οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, τη νέα σειρά «Άθικτων Οίνων» που κυκλοφορεί.

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Σε δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις on stage, ο ΕΟΣ Σάμου προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον και δέχθηκε διθυραμβικά σχόλια από εκπροσώπους διακεκριμένων χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών του οίνου, διεθνών chef, sommelier και bar tenders.

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

To μεσημέρι του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκαν, με τη μέγιστη προσέλευση κοινού, τα «Πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης». Πρόκειται για τη νέα σειρά «Φυσικών Οίνων» που δημιούργησε ο Συνεταιρισμός της Σάμου, στα πρότυπα των διεθνών φιλοπεριβαλλοντικών τάσεων. Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας της Σάμου με δημιουργίες που είχαν ως πρώτη ύλη εκλεκτά τοπικά προϊόντα, από τους ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή.

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προσήλθε στο Gastronomy Forum o πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προσκλήθηκε από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Αναστάσιο Πρωτοψάλτη να κεραστεί με σαμιώτικο κρασί. Με χαμόγελο και θετικά σχόλια, δοκίμασε το ημίξηρο λευκό ξηρό μοσχάτο «Βαβέλ».

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Τις εντυπώσεις κοινού αλλά και επισήμων κέρδισε  η πρωτοποριακή παρουσίαση του Συνεταιρισμού με θέμα «Από την Πυθαγόρειο Διατροφή στο Βιγκανισμό» με τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» Σωτήρη Μαριωρή, ο οποίος ανέλυσε τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας που διέπει την “Πυθαγόρειο διατροφή” και από τον Γεν. Γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, Παναγιώτη Βαραγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη της Πυθαγορείου διατροφής στο σύγχρονο βιγκανισμό. Η σύνδεση αυτού του διεθνούς διατροφολογικού ρεύματος με το λευκό σαμιώτικο μοσχάτο κρασί στην καλύτερή του έκφραση -στους «Φυσικούς Οίνους» αλλά και τα «Αρχέγονα Εδάφη» που δημιούργησε και κυκλοφορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου- έγινε από την υπεύθυνη marketing του ΕΟΣ Σάμου Μαργαρίτα Ικαρίου. Ταυτόχρονα, επί σκηνής, παρουσιάστηκαν τέσσερις συνταγές που βασίζονται στις αρχές της Πυθαγορείου διατροφής σε συνδυασμό με τις σύγχρονες βιγκανικές τάσεις, από τον ex. Chef Ευάγγελο Μπιλιμπά:

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Πουγκιά από καρότο ως «καπνιστό σολωμό» με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα κρασιού, το οποίο συνδυάστηκε με το συλλεκτικό λευκό ξηρό «Αρχέγονα Εδάφη».

«Κεμπάπ» φακής με πατάτα, τοματίνια και κράκερ κρεμμυδιού, το οποίο συνδυάστηκε με το ημίξηρο και απολαυστικό λευκό μοσχάτο «Βαβέλ».

«Μπέργκερ» μανιταριών με οσπριάδα, τόφου, μαύρη τρούφα και κρέμα από παντζάρι, το οποίο συνδυάστηκε μοναδικά με τον «Ερημίτη», τον εκπληκτικό φυσικό οίνο από τη σειρά των «Άθικτων».

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Και για επιδόρπιο, καραμελωμένο αχλάδι βρασμένο σε γλυκό μοσχάτο κρασί «Samos Anthemis», με κρέμα λεμονιού και παστέλι κανέλας.

Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η σύνδεση της οινοπαραγωγικής δραστηριότητας με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Σάμου ώστε να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη το νησί μας ως οινογαστρονομικός προορισμός.

Πρωτοπορεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου: «Από την Πυθαγόρειο διατροφή στη σύγχρονη vegan τάση, σε συνδυασμό με οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης» HORECA 2022

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, στις παρουσιάσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Κάιλα και η δημοτική σύμβουλος Βούλα Αρβανίτη. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Β. Αιγαίου Άννη Ανδρεάδη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Απόστολος Αλατζάς, διακεκριμένοι chef και sommelier, επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, εκπρόσωποι θεματικών Μέσων Ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

 

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ