Παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Αεροδρόμιο Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος»: 55% μείωση κίνησης από το εξωτερικό, φέτος, αναφορικά με το 2019

Αερολιμένας Σάμου – Απαγορεύονται δραστηριότητες που επηρεάζουν τον εναέριο χώρο της ζώνης ελέγχου

«Με αφορμή περιστατικά, τα οποία έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί, σημειώνεται ότι δραστηριότητες που επηρεάζουν τον εναέριο χώρο της ζώνης ελέγχου (Aerodrome Traffic Zone – ATZ)

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανοιχτή επιστολή προς Δημότες για ρύθμιση οφειλών

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανακοίνωση για εκμετάλλευση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων

Oι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται δημοτικό κοινόχρηστο χώρο (τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή έκθεση εμπορευμάτων σε πεζοδρόμια, πλατείες κλπ.) θα πρέπει έως την 31/05/2024 να εφοδιαστούν με  άδεια

Παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06/07) στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ανατολικής Σάμου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η αρχή της μέσης γραμμής στο δίκαιο της θάλασσας» του καθηγητή κ. Πολύκαρπου Αδαμίδη.

Ο Πολύκαρπος Αδαμίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με μεγάλη εξειδίκευση και πλούσια εμπειρία στον χώρο του Αστικού, Εταιρικού, Ναυτικού και Τραπεζικού Δικαίου.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων και Προμηθειών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στον τομέα του Ποινικού Δικαίου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Την ομιλία του καθηγητή προλόγησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου. κ. Γιάννης Καλτάκης.

Το έργο «Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» παρουσιάζει κατά τον πλέον εκτεκταμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο, την αρχή της μέσης γραμμής και τον κρίσιμο ρόλο αυτής στη διαδικασία προσδιορισμού των θαλάσσιων ζωνών και την αντίστοιχη στοιχειοθέτηση των δικαιωμάτων των κρατών.

Η σημασία της διαφαίνεται κυρίως μέσα από την επίκληση και εφαρμογή της από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας και τα Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια, προσαρμοσμένη στις γεωμορφικές συνθήκες της κάθε κρινόμενης υπόθεσης, λαμβανομένων υπόψη και άλλων κρίσιμων παραμέτρων, όπως η αρχή της αναλογικότητας και η νησιωτικότητα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί δικηγόροι αλλά και πολίτες της Σάμου, ενώ στο τέλος της όμορφης βραδιάς βραβεύθηκαν δικηγόροι που προσφέρουν πάνω από 30 χρόνια τις υπηρεσίες τους.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ