Παρασκευάς (Πάρης) Παπαγεωργίου: «Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει. Να είναι μέσα στα πρώτα νησιά στο Αιγαίο»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Παρασκευάς (Πάρης) Παπαγεωργίου: «Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει. Να είναι μέσα στα πρώτα νησιά στο Αιγαίο»

Την απόφασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, ανακοίνωσε χθές Τετάρτη (27/07) ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παρασκευάς (Πάρης) Παπαγεωργίου (μηχανολόγος-μηχανικός) υπήρξε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον πρώην ενιαίο Δήμο Σάμου, στις εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ στις εκλογές του Μαΐου 2019, όπου είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, περνώντας στον 2ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τερμάτισε και πάλι πρώτος σε ψήφους απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών του.

Αναλυτικά παρακάτω η τοποθέτησή του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Σάμου:

«Θα ήθελα να σας πληροφορήσω σχετικά για κάποιες σκέψεις, προθέσεις, αποφάσεις, για να είμαστε συγκεκριμένοι, που έχουμε πάρει μία ομάδα ανθρώπων, που εδώ και καιρό έχουν προβληματιστεί όσον αφορά την κατάσταση στον τόπο μας. Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε ένα υπέροχο μέρος, αυτό το λένε όλοι, οι επισκέπτες, οι κάτοικοι, με απίστευτες ομορφιές, με απίστευτες δυνατότητες, μοναδική ιστορία, ελάχιστα νησιά έχουν την ιστορία, που έχει η Σάμος και με φοβερές δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτό είναι δεδομένο και αυτό είναι δυστυχώς μία κοινή παραδοχή, που τη λένε όσοι επισκέπτονται τον χώρο μας, όσοι ζούμε εδώ πέρα παρ΄όλα αυτά η ανάπτυξη δεν είναι αυτή, που θα επιθυμούσαμε να έχουμε και αυτό πάλι είναι μία αποδοχή κοινή σε όλους.

Αυτό ακριβώς αποτελεί και τον πιο έντονο προβληματισμό, που έχουν η ομάδα αυτή που συζητάμε και ίσως και το πιο έντονο κίνητρο ώστε να δραστηριοποιηθούμε, διότι είμαστε μία παρέα ατόμων, που συνεχώς μεγαλώνουμε, που έχει ιδέες αναπτυξιακές, εφαρμόσιμες, υλοποιήσιμες, όρεξη, όραμα, διάθεση να ασχοληθεί με τον τόπο, που να βοηθήσει την περιοχή και το νησί μας και για αυτό τον λόγο λοιπόν και εμείς έχουμε ένα όραμα.

Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει. Να είναι μέσα στα πρώτα νησιά στο Αιγαίο, να είναι ένας τόπος, ο οποίος εκτός από τον τουρισμό, που είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον, να είναι ελκυστικός και για άλλες επενδύσεις και για τον πρωτογενή τομέα και για τη μεταποίηση, τυποποίηση, έχουμε μοναδικά προϊόντα, αυτά θα πρέπει να αναδειχθούν, θα πρέπει να μπορέσουμε και σαν Δήμος να τα αναδείξουμε, να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, που είναι το κύτταρο της οικονομίας και σιγά-σιγά μέσα από αυτή την ανάπτυξη να φέρουμε τις καλύτερες ημέρες, που όλοι προσδοκούμε.

Παρασκευάς (Πάρης) Παπαγεωργίου: «Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει. Να είναι μέσα στα πρώτα νησιά στο Αιγαίο»

Αυτός είναι και ο στόχος μας και αυτό είναι και το όνειρό μας και για αυτό τον λόγο έχουμε πάρει μία απόφαση, η πρόθεση μας είναι να κατέβουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, πρώτου βαθμού, να διεκδικήσουμε και εμείς τον Δήμο. Θέλουμε, αν τα καταφέρουμε, να είμαστε κοντά στον δημότη να είμαστε κοντά στον Πολίτη στα μικρά και μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά το βλέμμα μας να είναι και στην ανάπτυξη.

Θέλουμε να προσπαθήσουμε να μπορέσουμε να δώσουμε στον τόπο μας κάτι διαφορετικό και στόχος μας είναι να ενώσουμε, δε διαχωρίζουμε, θέλουμε όσοι μπορούν και όσοι θέλουν και πιστεύουν ότι μπορούν να ταυτιστούν μαζί μας να έχουν τις κοινές, τις ίδιες αγωνίες με εμάς και θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο, να συμπορευτούν μαζί μας, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλύτερο, χωρίς να μηδενίζουμε ότι έχει γίνει μέχρι τώρα. Όλοι έχουν κάνει τις προσπάθειές τους, όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και η τωρινή δημοτική αρχή. Πιστεύουμε σε κάτι καλύτερο, για αυτό και σας κάλεσα εδώ πέρα, για να ανακοινώσουμε ότι η πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε και εμείς μέσα από μία μεγάλη ομάδα, τη δημοτική αρχή στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Φυσικά, ο χρόνος είναι πάρα πολλή μεγάλος μέχρι τότε είναι ένας χρόνος και παραπάνω. Στόχο δεν έχουμε, με την έννοια, πρωτίστως μια αντιπολίτευση κρίνοντας τη δημοτική αρχή και αναδεικνύοντας μόνο τα λάθη που γίνονται, αυτό άλλωστε θεσμικά τον ρόλο τον έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που υπάρχουν τώρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Δικός μας στόχος, είναι να φέρουμε προτάσεις και μακάρι αυτές οι προτάσεις να μπορέσουν να υλοποιηθούν και από την τωρινή η δημοτική αρχή, χαρά μας θα είναι να δούμε τον τόπο μας να αναπτύσσεται, αυτός είναι ο στόχος μας.

Γενικώς, αυτές είναι κάποιες σκέψεις που έχουμε, δεν πρόκειται να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή, ούτε άτομα, ούτε προγράμματα, υπάρχουν προγράμματα,  υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν σκέψεις, αυτά θα γίνουν με τον καιρό, στην ώρα τη δεδομένη, που χρειάζεται να γίνουν».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ