Παραίτηση μελών του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Το 2ο Δημοτικό σχολείο πόλεως Σάμου και πάλι στην έδρα του. Σχολικό συγκρότημα πρότυπο

Αύριο ξεκινά η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία και στην Σάμο αφού έτσι επέβαλε το υπουργείο για όλη την Ελλάδα .

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να αναδείξει όλα τα προβλήματα και να αναζητήσει λύσεις.

Στην αγωνία μας και στην προσπάθεια μας να ξεκινήσουν μαζί οι σχολικές μονάδες τόσο την διαζώσης διδασκαλία όσο την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, χωρίς να μείνει έξω ούτε ένας μαθητής λόγω των συνθηκών μετά τον καταστροφικό σεισμό, βρήκαμε συμπαραστάτες τους δύο δημάρχους, τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, τις δύο επιτροπές Παιδείας των δύο δήμων, τον Σύλλογο Πολυτέκνων, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά όχι την θεσμική ηγεσία της Εκπαίδευσης από την τοπική βαθμίδα μέχρι την Υπουργό.

Στα ψιλά γράμματα πέρασαν οι 13 κατεστραμμένες σχολικές μονάδες, (που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο μεταστέγασης τους) τα 1500 ακατοίκητα κτίρια, οι μαθητές χωρίς τάμπλετ, οι περιοχές χωρίς ίντερνετ και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών που ζητούσαμε να δοθεί μία μικρή παράταση στην σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, να αποφασίσουν οι σύλλογοι διδασκόντων την μορφή και τον τρόπο ώστε να μην αποκλειστούν οικογένειες και μαθητές.

Το ζήτημα ήταν να ξεκινήσουμε όλοι μαζί αφού θεωρούσαμε ότι λόγω των συνθηκών θα έχουμε μία μικρή παράταση, μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα σε κάθε σχολική μονάδα.

Το ίδιο διαβεβαίωνε και η Δ/.ντρια Εκπ/σης στις δύο τοπικές συσκέψεις των δύο δήμων.

Από την στιγμή που αυτό δεν θα συμβεί, παραιτούμαστε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αφοί έχουμε δεσμευτεί ηθικά σε συναδέλφους μας ότι οι σχολικές μονάδες του νησιού μας θα έχουν μία μικρή παράταση στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση, λόγω των συνθηκών, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί.

Θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο και σε κάθε σχολική μονάδα για ο,τι χρειαστεί από δω και πέρα αλλά η ηθική μας δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε θεσμικά.

Αρχοντούλης Ιωάννης Πρόεδρος Δ.Σ

Πολυζωγοπούλου Χρύσα Αντιπρόεδρος Δ.Σ

Λαμπρινού Ανδριανή Γραμματέας Δ.Σ

Τζελέπη Αικατερίνη Ταμίας Δ.Σ

Κατζώρας Δημήτριος Μέλος Δ.Σ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Θα σας πω τις αλήθειες όπως είναι».  Συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους: «Η επίλυση προβλημάτων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου, μας αφορά όλους»

Η παροχή εκπαίδευσης σε μια ευνοούμενη πολιτεία αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, κάποιοι που προφανώς διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρη

Υπογραφή προσκλήσεων από τον Περιφερειάρχη για την υποβολή προτάσεων και δράσεων στο πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε τις παρακάτω προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2021 – 2027 συνολικού προϋπολογισμού 14,3 εκ.

Περισσότερα »
Δήμος Ανατολικής Σάμου: Τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Γερμανικού Δήμου Ζιντελφίνγκεν

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Τριήμερη επίσκεψη στη Σάμο αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Γερμανικού Δήμου Ζιντελφίνγκεν

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Γερμανικού Δήμου Ζιντελφίνγκεν στη Σάμο από τις 14 έως και τις 18 Απριλίου. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο Δήμαρχος Δρ.

Περισσότερα »