Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κλειστά click away, βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κλειστά click away, βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια

Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Τι ισχύει μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως τις 18/1:

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και τα σχολεία ειδικής αγωγής, και στις “κόκκινες” περιοχές, με όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Η προσέλευση και αναχώρηση από τις σχολικές μονάδες θα γίνεται τμηματικά.

Η χρήση μάσκας σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς είναι υποχρεωτική μόνο για τους εκπαιδευτικούς.

Παραμένει σε αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων.

Απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα.

Ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα για τις εκκλησίες.

Παρατείνονται και τα μέτρα για τις Εκκλησίες, καθώς οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών. Επιτρέπεται, όμως, η ατομική λατρεία.

Η κατάταξη των στρατευσίμων της 2021 Α’ ΕΣΣΟ θα γίνεται μόνο με τη συνοδεία των γονιών τους.

Όσον αφορά τις περιοχές όπου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, λόγω επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε τις: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Κοζάνη, Ροδόπη και Χαλκιδική.

Ασπρόπυργος, Κέλλη (Φλώρινα), Ανθήλη (Φθιώτιδας) χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των μέτρων.

Παπαευαγγέλου: «Τα σχολεία είναι τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν»

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μίλησε για την απόφαση να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα από τη Δευτέρα. «Τα σχολεία είναι τα τελευταία που θα πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίγουν», ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει: «Όλοι μας βλέπουμε την επιβάρυνση που παρουσιάζουν πολλά παιδιά από τη μακροχρόνια παραμονή στο σπίτι. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν να συντηρήσουν τη διά ζώσης εκπαίδευση, παρά τα μέτρα που έχουν πάρει για τον ιό. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε πως δεν παρατηρείται αυξημένη μετάδοση εντός των σχολείων».

Παπαευαγγέλου: «Σταδιακά η προσέλευση και η αποχώρηση από το σχολείο»

Τέλος, η Βάνα Παπαευαγγέλου, συμπλήρωσε για τα σχολεία πως θα ανοίξουν με «επιπλέον μέτρα», όπως «η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών και εκπαιδετικών για τη μείωση του συγχρωτισμού». Ενώ, πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοικτά τα δημοτικά και να ανοίξει σύντομα και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανησυχούμε για την τυχόν υπερμετάδοση στις γιορτές για αυτό και οι εισηγήσεις μας είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, πηγαίνουμε βήμα-βήμα ώστε να αποφασίζουμε έχοντας την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Παπαευαγγέλου: Αναμένουμε ακόμα την αύξηση των κρουσμάτων από τις γιορτές -Ανησυχητική η αύξηση στις νοσηλείες στην Αττική

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση: «Αξιοσημείωτη είναι η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στην Αττική καθώς και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γενικότερα, στη χώρα παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Η χώρα μας σε σχέση με την Ευρώπη παρουσιάζει πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα. Αναμένουμε ακόμα τα κρούσματα από τις ημέρες των εορτών.

Παρακολουθώντας τους πιο σκληρούς δείκτες, όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, παρατηρείται πολύ μικρή και ανεπαίσθητη μείωση. Αύξηση 20%-25% παρατηρείται στους νοσηλευόμενους στην Αττική από τον Νοέμβριο. Πάση θυσία πρέπει να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων που προκλήθηκε από τις ημέρες των εορτών. Η εικόνα του περασμένου Νοεμβρίου ίσως έρθει γρήγορα, αν δεν προσέξουμε. Παρότι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, η πανδημία θα μας επηρεάζει για αρκετούς μήνες ακόμα».

dikaiologitika.gr

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »