Παντελής Γαλιώτης: «Είναι λυπηρό μετά από 12 χρόνια και τόση προσφορά να μην υπάρχει μία στέγη για τη φιλαρμονική»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Παντελής Γαλιώτης: «Είναι λυπηρό μετά από 12 χρόνια και τόση προσφορά να μην υπάρχει μία στέγη για τη φιλαρμονική»

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έλαβε το ΔΣ της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου». Αφορμή όπως αναφέρουν σε έγγραφά τους (κατά καιρούς), είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ώστε να γίνονται με ασφάλεια οι πρόβες της Φιλαρμονικής, αλλά και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στον χώρο που τους έχει διατεθεί στη «Μαυρογένειο Σχολή» αρχικά και στο κτίριο της πρώην μουσικής σχολής «ΑΡΜΟΝΙΑ». Επίσης υπάρχει διαμαρτυρία διότι τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής είναι διασκορπισμένα σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Για το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο αντιπρόεδρος της φιλαρμονικής κ. Παντελής Γαλιώτης.

«Λυπούμαστε, που έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και όμως αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με αυτά τα οποία έχουμε ασχοληθεί και το 2010 στο παρελθόν. Έχουν περάσει 12 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου μας, πάντα με προβλήματα. Αυτή τη στιγμή, δε θέλουμε να ανοίξουμε βεντέτα με κανέναν δήμαρχο, με κανέναν αντιδήμαρχο, τίποτα, την ηρεμία μας όμως θέλαμε και να προσφέρουμε το έργο μας στους συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν είναι εφικτό, υπάρχουν προβλήματα στέγασης ».

Προ σεισμού, η φιλαρμονική στεγαζόταν στην «Μαυρογένειο σχολή», χώρος ο οποίος παραχωρήθηκε μετά από τρία Δ.Σ. και με αγώνα του συλλόγου, με κυριότητα του κτιρίου και υπευθυνότητα για την χρήση του. Ο χώρος ήταν ιδανικός, όπως είπε ο κ. Γαλιώτης, μακριά από την πόλη, χωρίς όχληση για τον κόσμο. Βέβαια, το κτίριο ήταν κατεστραμμένο, αλλά ο σύλλογος με προσωπική δουλειά και έξοδα έφτιαξε τον χώρο.

Δυστυχώς, με τον σεισμό και τον covid δεν υπήρχε επαφή με το αντικείμενο, παραχωρήθηκε ο χώρος της πρώην « ΑΡΜΟΝΙΑ», ο οποίος είναι γεμάτος με αρχεία του δήμου. Ο Σύλλογος έκανε κάποιες ενέργειες για να μπορέσει να κάνει κάποια μαθήματα, με έξοδα του, είναι λειτουργικός, αλλά υπάρχει τεράστιος όγκος αρχείων. Από τον Οκτώβριο είχε ειπωθεί ότι θα αδειάσει ο χώρος , ενέργεια όμως, που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα.

«Υπάρχει εξοπλισμός του συλλόγου, που χρειάζεται για να λειτουργήσει στο «ΜΑΥΡΟΓΕΝΕΙΟ», στο γυμναστήριο και στην «ΑΡΜΟΝΙΑ». Ο Δήμαρχος είπε ότι θα μας παραχωρήσει τον χώρο του Δημαρχείου, όμως δεν είναι λειτουργικό, καθώς για να λειτουργήσει μία φιλαρμονική υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Είναι λυπηρό μετά από 12 χρόνια και τόση προσφορά να μην υπάρχει μία στέγη για τη φιλαρμονική».

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πυρήνας στη φιλαρμονική, που μπορεί να βγάλει πρόγραμμα όποτε ζητηθεί. Ο κ. Γαλιώτης πρόσθεσε ότι ίσως θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο «ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ» που δε χρησιμοποιείται ή σε κάποιο από τα κτίρια που φτιάχνονται. Η αγάπη που εισέπρατταν κάθε φορά που έβγαιναν στον κόσμο, ακόμα και από μικρά παιδιά, ήταν μοναδική γιατί όλοι αναφέρονται στη φιλαρμονική ως «Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ». Με αυτές τις καθυστερήσεις θα εκλείψει και η φιλαρμονική παίδων, το φυτώριο που μπορεί να συνεχίσει την παράδοση της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ