Πανελλαδικές εξετάσεις : Πρεμιέρα την Παρασκευή 3/6

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης- Με SMS στο κινητό θα μάθουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς και σε ποια σχολή πέρασαν

Αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και την Πέμπτη 2 Ιουνίου για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) οι οποίοι ξεκινούν με τα Νέα Ελληνικά.

Με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις. Η βασική καινοτομία είναι ότι ο συντελεστής βαρύτητας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) είναι διαφορετικός σε κάθε σχολή, καθώς κάθε τμήμα μπορεί να ορίσει τους δικούς του συντελεστές βαρύτητας για κάθε εξεταζόμενο μάθημα. Επιπλέον οι υποψήφιοι θα έχουν ένα μηχανογραφικό για τα ΑΕΙ και ένα παράλληλο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Επίσης επιστρέφει το μάθημα των Λατινικών και οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Λατινικά αντί για το μάθημα της Κοινωνιολογίας.

Ο αριθμός των εισακτέων φέτος είναι 68.394, περίπου 9.000 λιγότεροι από το 2021. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ. Αναφορικά με την ύλη, υπενθυμίζεται ότι είναι ογκωδέστερη σε σχέση με τα τελευταία δύο χρόνια, που είχε περικοπεί δραστικά λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ