ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου για την συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ. στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου για την συγκρότηση του Προεδρείου του Δ.Σ. στο Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

Την Πέμπτη 15/12 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με βασικό θέμα τη συγκρότηση του προεδρείου.

ΑΣΕ, Ενωτική και Ανεξάρτητη Επικοινωνία πρότειναν αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, ενώ οι ΑΚΕ δήλωσαν ότι δε θα συμμετέχουν.

Σύμφωνα με την κατάταξη των παρατάξεων στις εκλογές και με την ψήφο που έδωσαν οι συνάδελφοι σε κάθε παράταξη, οι θέσεις του προεδρείου σύμφωνα με την αντιπροσωπευτική-αναλογική συγκρότηση, έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Ενωτική

Γραμματέας: ΑΣΕ

Αντιπρόεδρος: ΑΚΕ

Ταμίας: Ανεξ. Επικοινωνία

Μέλη: 2 από Ενωτική και 1 από ΑΣΕ.

Η Ενωτική δήλωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του προέδρου. Εμείς δηλώσαμε ότι θα αναλάβουμε τη θέση του Γραμματέα. Οι ΑΚΕ δε δέχτηκαν να αναλάβουν τον Αντιπρόεδρο (με επιχειρήματα που δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε). Δε δέχτηκε τη θέση που του αναλογεί (Ταμίας) ο αντιπρόσωπος της Ανεξ. Επικοινωνίας, προφασιζόμενος ότι αποτελεί προϋπόθεση να συμμετέχουν και οι ΑΚΕ στο προεδρείο για να συμμετέχει κι ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι προτείνει να αναβληθεί η συγκρότηση για επόμενη συνεδρίαση. Διαφωνήσαμε με την αναβολή, εφόσον τουλάχιστον Πρόεδρος και Γραμματέας θα μπορούσαν να τελειώσουν απ’ την πρώτη συνεδρίαση. Οι υπόλοιπες παρατάξεις, όμως, συμφώνησαν κι έτσι οδηγηθήκαμε σε 2η συνεδρίαση, την Τρίτη 20/12.

Στη συνεδρίαση αυτή, όλες οι παρατάξεις επέμειναν στη θέση που είχαν, εκτός της Ανεξ. Επικοινωνίας, της οποίας ο αντιπρόσωπος, με μόνη αιτιολόγηση το “έτσι θέλουμε” αυτοπροτάθηκε Αντιπρόεδρος – αντί για Ταμίας – προτείνοντας τη θέση του Ταμία να την πάρει η Ενωτική (να έχει δηλαδή 2 θέσεις στο προεδρείο) – παρότι γνωρίζει ότι η θέση του Ταμία είναι πολύ πιο απαραίτητη απ’ ότι του Αντιπροέδρου για τη λειτουργία του Δ.Σ.

Με τη συγκεκριμένη θέση δε συμφωνήσαμε και ως εκ τούτου δεν έθεσε τελικά ο εκλεγμένος της υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου.

Άρα η θέση της Ανεξ. Επικοινωνίας για είσοδό της στο προεδρείο μόνο αν συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή ή Αντιπρόεδρος ή τίποτα!!

Μετά τη στάση τους αυτή, προχώρησε το Δ.Σ. στην εκλογή μόνο Προέδρου και Γραμματέα σύμφωνα με το Αντιπροσωπευτικό – Αναλογικό προεδρείο, αφήνοντας τις άλλες δύο θέσεις κενές. Η τοποθέτησή μας είναι να μείνουν κενές ωσότου αποφασίσουν και οι άλλες δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες που τους απέδωσαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας απλά λυπούμαστε και σημειώνουμε ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Προχωράμε, με τη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι και με τις ευθύνες που μας αναλογούν, τις οποίες δεν αποποιούμαστε.

Για ένα σωματείο δυνατό και αγωνιστικό, που θα συσπειρώνει όλους τους συναδέλφους.

Καλές γιορτές, καλή και αγωνιστική χρονιά με υγεία, δύναμη και νικηφόρες μάχες!

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ