Πέλλα – Πέλλη Παππά: Όταν επανέλθει η διά ζώσης εκπαίδευση θα επιστρέψουν και τα σχολικά γεύματα σε σχολικές μονάδες της Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Πέλλα – Πέλλη Παππά: Όταν επανέλθει η διά ζώσης εκπαίδευση θα επιστρέψουν και τα σχολικά γεύματα σε σχολικές μονάδες της Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά η κα Πέλλα-Πέλλη Παππά, εκπαιδευτικός και προϊσταμένη τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων και συντονίστρια του προγράμματος σχολικά γεύματα.

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», μετά από διακοπή 10 ημερών (1-10 Μαρτίου), λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων (εκκρεμούσε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ είχαν προηγηθεί ενστάσεις συμμετεχόντων στο διαγωνισμό). Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ξεκίνησε η διανομή ζεστών γευμάτων στα Δημοτικά σχολεία όπου συνεχίζεται η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (23% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) και σε ειδικά σχολεία. Τις επόμενες ημέρες, η διανομή θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που παραμένουν ανοιχτές και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε το πρόγραμμα διότι αυτή η μικρή διακοπή ουσιαστικά συνέβη διότι οι συμβάσεις οι οποίες ήταν έτοιμες, απεστάλησαν στο υπουργείο και υπήρχανε κάποια λάθη. Οπότε το πρόβλημα υπήρξε στο πήγαινε-έλα των συμβάσεων. Εγώ δηλαδή στο διάστημα αυτό που υπήρξε ανάμεσα στην διακοπή της διανομής των σχολικών γευμάτων, ήμουν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους στον ΟΠΕΚΑ και Υπουργείο και μπορούσα να ξέρω δηλαδή ότι ήταν κάτι το οποίο ήταν θέμα ημερών να υπογραφεί, οπότε δεν θα είχαμε θέμα ήμουν καθησυχασμένη από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, ναι τα νέα είναι ευχάριστα διότι από την Τετάρτη 10 του μήνα εάν οι σχολικές μονάδες ήταν σε διά ζώσης εκπαίδευση θα μπορούσαν να έχουν και τα σχολικά γεύματα και τα παιδιά να λαμβάνουν το φαγητό τους κανονικά όπως ίσχυε μέχρι πρότινος».

Ήδη υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και του αναδόχου για τα σχολικά γεύματα.

«Αρχικά είχαμε έναν δισταγμό, γιατί όταν ξεκινά ένας θεσμός για πρώτη φορά και δεν έχουμε ξανασυναντήσει κάτι αντίστοιχο, μας δημιουργεί έναν δισταγμό, ο οποίος θεωρώ ότι δεν ήταν και παράλογος. Στην αρχή είχαμε ξεκινήσει πολύ δειλά με κάποιες σχολικές μονάδες αλλά στο επόμενο κάλεσμα, γιατί αρχικά είχαμε 705 μερίδες για τη Σάμο και μάλιστα τη δεύτερη φορά που έγινε πρόσκληση για τις ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις επιπλέον μερίδες που είχαν μείνει, υπήρξαν πολύ περισσότερα σχολεία και μάλιστα είχε αναφερθεί ότι μπήκαν τέσσερα για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλες αυτές τις μερίδες που μας δίνουν τη δεύτερη περίοδο και φτάσαμε στο σύνολο δέκα (10) σχολικών μονάδων».

Όταν επανέλθει η διά ζώσης εκπαίδευση θα επιστρέψουν και τα σχολικά γεύματα. Στο εξωτερικό λειτουργεί χρόνια ο θεσμός του σχολικού γεύματος με εξαιρετική επιτυχία. Οι διατροφικές επιλογές είναι επιλεγμένες, ενώ το φαγητό παρέχεται ζεστό καθώς μαγειρεύεται την ίδια μέρα, κλείνεται σε αεροστεγή συσκευασία και διανέμεται στις σχολικές μονάδες.

Σημείωση: Η συνέντευξη της κας Π.Π. Παππά είχε γίνει πριν κλείσουν οι σχολικές μονάδες λόγω κορωνοϊού.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ