Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάντα με ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάντα με ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση»

Στο Radio Cafe 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαγεωργίου ο οποίος αναφέρθηκε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και πάντως δηλώνοντας ότι πολύ σύντομα ο ίδιος και η ομάδα του θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

Ο κ. Παπαγεωργίου αρχικά αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ήταν απολογιστικού χαρακτήρα:

«Είναι μια ειδική συνεδρίαση που γίνεται κάθε χρόνο στην οποία γίνεται ο απολογισμός όλων των δράσεων της Περιφέρειας, της τεχνικής υπηρεσίας αλλά και όλων των υπηρεσιών. Αφορά όλα τα θέματα και όλοι οι διευθυντές παρουσιάζουν το έργο τους και πράγματι υπήρχε μια πλούσια δράση όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο να γίνεται και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπάρχουν έργα και δραστηριότητες σε όλους τους τομείς.

Αυτό που θα είχα εγώ να επισημάνω και αυτό που με προβληματίζει είναι πως  το θέμα δεν είναι να κάνουμε μια απλή διαχείριση αλλά να έχουμε μια αναπτυξιακή πορεία, να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε έργα τα οποία θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων στα νησιά μας. Φυσικά αυτό αφορά και τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης που θα πρέπει να ασχοληθούν κατά κύριο λόγο όχι με την διαχείριση που είναι το αυτονόητο και η υποχρέωσή τους αλλά και με την ανάπτυξη του τόπου μας».

Στην συνέχεια ερωτώμενος εάν ο ίδιος συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον α΄βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης δεδομένης και της θητείας του στην προηγούμενη δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου Σάμου  ως αντιδημάρχου, είπε:

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάντα με ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση»

«Πάντα με ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση. Έχοντας θητεύσει πλέον και στους δύο βαθμούς, θα έλεγα ότι ο πρώτος βαθμός είναι αυτός που με ενδιαφέρει περισσότερο γιατί παρά τις δυσκολίες που έχει, έχει επίσης μια αμεσότητα και μια στενή σχέση με τους ανθρώπους που ζουν στην ίδια κοινωνία και στον ίδιο τόπο και σου δίνεται, μέσω του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης η δυνατότητα να κάνεις κάποια πράγματα ουσιαστικά για τον τόπο σου».

Στην συνέχεια ο κ. Παπαγεωργίου απαντώντας σε ερώτημα εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως επικεφαλής ψηφοδελτίου είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις. Δεν είμαι μόνος, είμαι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που προχωράμε μαζί, προβληματιζόμαστε μαζί, βλέπουμε τα στραβά του τόπου μας και παίρνουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις μας. Αυτές τις αποφάσεις θα τις δημοσιοποιήσουμε πολύ σύντομα. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, δεν μας φοβίζει τίποτε, απλώς η όποια απόφαση θα είναι μια συλλογική απόφαση, δεν αφορά μόνο εμένα, επομένως πολύ σύντομα θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας».

Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου αναφερόμενος στην θητεία του στον ενιαίο Δήμο Σάμου και τα σημερινά δεδομένα των δύο δήμων σημείωσε ότι τα πράγματα με τους δύο δήμους είναι πιο εύκολα, αλλά πάντα υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες.

«Εμείς μέσω της εμπειρίας που έχουμε και της όρεξης με τα νέα παιδιά που θέλουμε να πορευτούμε μαζί, θα προσπαθήσουμε, με τις αποφάσεις που θα πάρουμε,  να δημιουργήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας» είπε.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ