Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου διαμαρτύρεται για τις συνεχείς απεργίες του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Σύρου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Σε 24ωρη απεργία οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Νομού Σάμου

Με το με αριθ. πρωτ.66/4-10-2021 έγγραφο του ο σύλλογος  Δικαστικών υπαλλήλων Σύρου μας ενημέρωσε ότι «η Γ.Σ στη συνεδρίαση της στις 29/9/2021 αποφάσισε την απεργιακή κινητοποίηση τις μέρες  των συνεδριάσεων του μεταβατικού Εφετείου Αιγαίου στη Σάμο στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας  για την τροποποίηση του ΠΔ 282/1994  με το ΠΔ 88/21-10-2020 δυνάμει του οποίου και λόγω της απόλυτης διατύπωσης του οι υποθέσεις της μεταβατικής έδρας στη Σάμο εκδικάζονται πλέον αποκλειστικά και χωρίς τη διαζευκτική ευχέρεια με υπαλλήλους της γραμματείας του Εφετείου Αιγαίου , ανεξαρτήτως των πρακτικών δυσχερειών που προκύπτουν !!!, των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών !!!! και οποιουδήποτε κωλύματος των συναδέλφων δικαστικών υπαλλήλων του Εφετείου!!!»

Το μεταβατικό Εφετείο Αιγαίου έχει να συνεδριάσει στη Σάμο εδώ και δύο χρόνια!!!!!!με ότι αυτό συνεπάγεται στην απονομή της δικαιοσύνης αφού στις δικασίμους του έτους 2020 έκαναν απεργία οι Δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Σάμου και στις τρείς δικασίμους του 2021 οι Δικαστικοί υπάλληλοι της Σύρου. Η απεργία των Δικαστικών υπαλλήλων της Σάμου στηριζόταν σε δίκαια αιτήματα και κυρίως στο γεγονός της μη κάλυψης από το αρμόδιο Υπουργείο των οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο και οι εν γένει δικαστικές υπηρεσίες του να υπολειτουργούν μάλιστα ο Δ.Σ.Σάμου σε ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα τους στήριξε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Εν τω μεταξύ μετά από αγώνα του Δ.Σ Σάμου στις 21-10-2020 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΠΔ 88/21-10-2020 2020 δυνάμει του οποίου οι υποθέσεις της μεταβατικής έδρας στη Σάμο εκδικάζονται πλέον αποκλειστικά με υπαλλήλους της γραμματείας του Εφετείου Αιγαίου. Εξαιτίας λοιπόν της τροποποίησης του ΠΔ οι υπάλληλοι της Σύρου χωρίς κανένα ουσιαστικό και νομικό λόγο , εντελώς προσχηματικά , χωρίς συνδικαλιστικό αντικείμενο ( αφού ούτε υπηρεσιακές ανάγκες υφίστανται αφού το Εφετείο είναι στελεχωμένο με επαρκές υπαλληλικό προσωπικό ,  το δε κώλυμα συναδέλφων που επικαλούνται είναι αόριστος και αναπόδεικτος λόγος ) άρχισαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα το Εφετείο στη Σάμο να μην συνεδριάσει ούτε τον Φεβρουάριο , ούτε Απρίλιο , Μάιο και τώρα Οκτώβριο του 2021.

Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν έντονα  προς κάθε κατεύθυνση και καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά ούτως ώστε να εφαρμοστεί το ΠΔ 88/2020 ή να μεριμνήσει ώστε τουλάχιστον ένας υπάλληλος με οργανική θέση αποκλειστικά να καλύπτει τη γραμματεία του μεταβατικού Εφετείου Αιγαίου. Σε κάθε περίπτωση το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να λυθεί το θέμα της αρνησιδικίας, των καταστροφικών για τη κοινωνία της Σάμου συνεπειών ένεκα των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων να προβεί άμεσα στη κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο Σάμου.

Είναι εξωφρενικό και ανεπίτρεπτο μια ολόκληρη κοινωνία, πολίτες και Δικηγόροι να είναι έρμαιο και «παιχνίδι» μερίδας δικαστικών υπαλλήλων που παραβιάζουν το νόμο και ενεργούν αυθαίρετα και ετσιθελικά. Είναι  εγκληματικό να καταστρέφεται μία κοινωνία  που μάταια προσδοκά απονομή δικαιοσύνης και δικαστική προστασία.

Είναι υποχρέωση σας να επιλύσετε το πρόβλημα που ανέκυψε με τον προσφορότερο τρόπο ούτως ώστε να σταματήσει η αρνησιδικία, ο εμπαιγμός, η κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών Συνταγματικών δικαιωμάτων Δικηγόρων και Πολιτών και η κατάλυση του Κράτους δικαίου.

Σάμος 12/10/2021

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΣΑΜΟΥ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ