Ο ανοιξιάτικος εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πάνδροσο Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ο ανοιξιάτικος εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πάνδροσο Σάμου

Η εορτή της ανακομιδής και μετακομιδής του ιερού λειψάνου του θαυματουργού Αγίου Νικολάου, εορτάσθηκε πανηγυρικά την Πέμπτη 20 Μαΐου στο ομώνυμο εμβληματικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Πανδρόσου με την εξαίσια θέα και τη θαυμάσια ακουστική, το οποίο είναι ορατό από πολλά σημεία της νοτιοανατολικής Σάμου.

Ο ανοιξιάτικος εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πάνδροσο Σάμου

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας από τον δραστήριο εφημέριο των ορεινών χωριών Πάνδροσο και Μεσόγειο, Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Γιαγιά, ενώ έψαλε ο εκ Πανδρόσου φιλόλογος και ιστορικός κ. Χρίστος Λάνδρος.

Ο ανοιξιάτικος εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πάνδροσο Σάμου

Στη φετινή πανήγυρη συμμετείχε και ο σαμιακής καταγωγής εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Αριστείδης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος στον λόγο του αναφέρθηκε στη θαυματουργή φανέρωση του Αγίου Νικολάου το έτος 1920 στη δωδεκάχρονη Ευθαλία Βούρου, τη μετέπειτα μοναχή Ευπραξία.

Η εν λόγω νεαρή κοπέλα μετά τη θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Νικολάου, την εύρεση της εικόνος του και την ανέγερση του ομωνύμου ναού έφυγε από τη Σάμο και εγκαταβίωσε στην ιδρυθείσα το 1930 υπό του Αγίου Ανθίμου του Βαγιάνου Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας Χίου επί 54 συναπτά έτη, από το 1939 μέχρι και την οσιακή της τελευτή, στις 23 Οκτωβρίου 1993.

Ο ανοιξιάτικος εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πάνδροσο Σάμου
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας διανεμήθηκαν στους πιστούς η πατροπαράδοτη «γιορτή» και διάφορα εορταστικά εδέσματα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ