Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη Σάμο. Μαζί του και ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη Σάμο. Μαζί του και ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κώστας Αρβανίτης συνοδευόμενος από το Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΕΟΣΣ στο Μαλαγάρι της Σάμου, όπου εκεί συζήτησαν με τον πρόεδρο και μέλη του ΕΟΣΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί του νησιού, καθώς και για τη μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής.  Μαζί τους ήταν και ο συντονιστής της ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίκος Κακλαμάνης.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη Σάμο. Μαζί του και ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης

Επόμενος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν η κλειστή ελεγχόμενη δομή στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ» μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου δόθηκε αργότερα, διαπιστώθηκε η αποκατάσταση του προβλήματος παροχής υδροδότησης, το φαγητό δεν ήταν και τόσο καλό όσο αφορά την ποιότητά του και υπάρχει έλλειψη ιατρού που να εξετάζει τους ασθενείς με αποτέλεσμα αυτοί να μετακινούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, με τις γνωστές ελλείψεις που υπάρχουν στα ασθενοφόρα οχήματα.

Πριν τη συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ του νησιού στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΟΣ», πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία των Εθελοντών, όπου του παρουσίασαν τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη μη πιστοποίησή τους και την εγγραφή τους στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνέντευξη τύπου, πρώτος πήρε το λόγο ο Βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφερόμενος στους ακριβούς ναύλους που υπάρχουν στο νησί, στην απαξίωση του μεταφορικού ισοδύναμου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων το κατάφερε. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει μια απαξίωση του νησιού από την Κεντρική εξουσία όσο αφορά το σεισμό, σε σχέση με άλλα μέρη της χώρας. «Υπενθυμίζουμε τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει ο Πρωθυπουργός, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα» κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο ρόλο των Ευρωβουλευτών. «Οι Ευρωβουλευτές δεν είναι μια ελίτ. Οφείλουν να είναι μέσα στις κοινωνίες».

«Σήμερα γύρισα από τη Μάλτα όπου η Επιτροπή, στην οποία συμμετέχω, ελέγχει την κυβέρνηση της χώρας για ζητήματα Κράτους Δικαίου, και για την υπόθεση της Daphne Caruana Galizia.

O έλεγχος για τα θέματα Κράτους Δικαίου δεν γίνεται επιλεκτικά εντός της ΕΕ, όλες οι χώρες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις. Και η Ελλάδα έχει θέματα με το Κράτος Δικαίου και την Ενημέρωση.

Υπάρχει ευθύνη για την καθυστέρηση στη διαλεύκανση της δολοφονίας Καραϊβάζ στη χώρα μας, υπάρχουν θέματα με τον έλεγχο της Ενημέρωσης από ισχυρούς ομίλους και μονοπώλια,

Διώκονται δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν σκάνδαλα.

Γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, μας λένε δεν υπάρχει το λογισμικό παρακολούθησης στη χώρα μας και μετά αποκαλύπτεται πως υπάρχει.

Και ακόμα, υπάρχει κι ένα σοβαρό θέμα με τα «Slapp», με τις καταχρηστικές αγωγές οργανωμένων συμφερόντων κατά δημοσιογράφων & ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στο δικαίωμα της στέγασης και του μισθού. Παλεύουμε για τον ευρωπαϊκό μισθό στη βάση του. Παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών, είτε πιστεύουν, είτε όχι.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη Σάμο. Μαζί του και ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης

Για τα pushbacks των προσφύγων – μεταναστών: «Ναι σίγουρα υπάρχουν, αλλά η κ. Φον Ντερ Λάϊνερ (Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής), πότε κλείνει το ένα μάτι στην Τουρκία και πότε το άλλο στον κ. Μηταράκη. Θα πρέπει να βρεθούν ασφαλείς δρόμοι για τους μετανάστες – πρόσφυγες που θέλουν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους».

«Διαφωνούμε με όλα αυτά τα μεγάλα camps που έχουν κατασκευασθεί. Αν δεν ανατρέψουμε το σχέδιο του Επιτρόπου Σχοινά, ώστε να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι για να είναι φυλακή η Ελλάδα, θα το πληρώσουμε ακριβά. Οι χώρες πρέπει να επιμεριστούν τη διαχείριση των μεταναστών»

«Δεν είμαι υπέρ του συνθήματος (Well come refugees) διότι είναι σαν να αποδεχόμαστε με τις ενέργειες της Δύσης κι έπειτα εμείς να τους υποδεχόμαστε σαν φθηνά εργατικά χέρια. Εμείς αποδεχόμαστε μικρά κέντρα, ολιγάριθμα όπου θα γίνεται καταγραφή, εξέταση του ασύλου ακόμα και στην ενδοχώρα, ακόμα και σε χώρα της Ευρώπης».

Το βράδυ ο κ. Κώστας Αρβανίτης μίλησε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Music Bar της πόλεως Σάμου.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στη Σάμο. Μαζί του και ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ