Ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας και προστασίας για κατοικίες

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Επίσημη πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των 200 ετών από τη Ναυμαχία της Μυκάλης

Στην Αθήνα βρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης και οι δύο Δήμαρχοι της Σάμου κ.κ.

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Συμμετοχή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στην αντιπροσωπεία Αυτοδιοικητών και Εκκλησιαστικών Αρχών με τον Αρχιεπίσκο κ. Ιερώνυμο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου συμμετείχε στην αντιπροσωπεία των Αυτοδιοικητικών και Εκκλησιαστικών αρχών του νησιού μας, που από κοινού με προσωπική τους παρουσία προσκάλεσαν τον αρχιεπίσκοπο

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δύο ατόμων

Από το Τμήμα Τροχαίας Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Πέμπτη (30/05), στο οδικό δίκτυο Βαθέος – Καρλοβάσου. Ειδικότερα και σύμφωνα

Ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας και προστασίας για κατοικίες

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για συστήματα ασφαλείας για οικίες

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι σίγουρα κάτι που μας απασχολεί όλους. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στον κόσμο από το να μπει κάποιος στο σπίτι σου χωρίς την θέληση σου. Πέρα από την οικονομική ζημιά που θα υποστεί το σπιτικό από τις κλοπές, υπάρχει και η ψυχολογική αφού η παραβίαση του πιο ασφαλούς μας χώρου είναι μία πολύ τραυματική εμπειρία. Το πιο ακραίο σενάριο φυσικά είναι να είναι και η οικογένεια μέσα τη στιγμή της διάρρηξης, κάτι που σίγουρα κανείς στον κόσμο δεν θέλει να ζήσει.

Παρά το γεγονός ότι η ασφάλεια είναι κάτι που μας απασχολεί όλους, λίγοι είναι αυτοί που παίρνουν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας. Οι περισσότερη φοβούνται ότι οι τιμές των ειδών ασφαλείας είναι πολύ ακριβές και διστάζουν να κάνουν μία τόσο μεγάλη επένδυση για κάτι που μπορεί να μην χρειαστούν και ποτέ. Η ασφάλεια ωστόσο είναι η πιο σημαντική επένδυση που θα κάνετε ποτέ γιατί πολύ απλά, μπορεί να σας σώσει πολλές φορές την περιουσία ή ακόμη και τη ζωή σας, χωρίς καν να το καταλάβετε.

Πως τα συστήματα ασφαλείας σώζουν τις ζωές μας

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι όσο πιο ασφαλής δείχνει ένας χώρος τόσο λιγότερες είναι και οι πιθανότητες να υποστεί κάποια διάρρηξη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι κλέφτες δεν είναι «εγκληματικές ιδιοφυίες», τις περισσότερες φορές είναι ναρκομανείς ή λαθρομετανάστες που απλά ψάχνουν για γρήγορα μετρητά, οπότε δεν έχουν τις γνώσεις ή και τη διάθεση να δοκιμάσουν να παραβιάσουν κάποιο καλό σύστημα ασφαλείας. Το κόκκινο φωτάκι ενός συναγερμού ή ένα κάγκελο ασφαλείας, μπορεί να διώχνουν τους κλέφτες πριν καν να δοκιμάσουν να μπουκάρουν.

Τα σημαντικότερα συστήματα ασφαλείας

Σύμφωνα με τις επιχειρήσεις συστημάτων ασφαλείας, τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας για έναν σπίτι είναι ο συναγερμός και τα κάγκελα ασφαλείας (πτυσσόμενα ή σταθερά, μπορείς να βρεις σε διάφορα σχέδια στο: cancelletto – πτυσσόμενα κάγκελα). Ας δούμε πως μας προστατεύει το κάθε ένα από αυτά και τα υπέρ και τα κατά του.

Συναγερμός

Το τελευταίο πράγμα που θέλει να δει ένας κλέφτης σε ένα σπίτι είναι ένας καλός συναγερμός. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος προστατεύεται και σε καμία περίπτωση δεν θα θελήσει να προσπαθήσει να ανοίξει ένα σπίτι γνωρίζοντας ότι ο συναγερμός θα αρχίσει να χτυπάει ειδοποιώντας τους γείτονες αλλά και την Αστυνομία. Κάποιοι μπορεί να δοκιμάσουν, αλλά ο συναγερμός σίγουρα θα κάνει την «επίσκεψη» τους πολύ σύντομη.

Υπέρ

Η τιμή ενός συναγερμού είναι σχετικά χαμηλή. Επιπλέον, υπάρχουν πλέον και προηγμένα συστήματα που μπορούν να σας καλούν στο τηλέφωνο όταν χτυπάνε.

Κατά

Το πρόβλημα του συναγερμού είναι το γεγονός ότι στην ουσία είναι καθαρά αποθαρρυντικό μέσο. Στην ουσία δηλαδή δεν κάνει κάτι «χειροπιαστό» που θα κρατήσει τους κλέφτες έξω από το σπίτι. Επίσης, όπως είπαμε και πριν, ο κλέφτης μπορεί απλά να τον αγνοήσει και να μπουκάρει.

Κάγκελα ασφαλείας

Τα κάγκελα ασφαλείας στην ουσία είναι ένα φυσικό εμπόδιο το οποίο και ο κλέφτης θα πρέπει κάπως να ξεπεράσει για να μπει στο σπίτι. Οι περισσότεροι κλέφτες απλά δεν μπορούν να τα παραβιάσουν, οπότε ένα σύστημα με καλά κάγκελα, αυτόματα διαγράφεται από τη λίστα τους, ειδικά αν έχει και συναγερμό.

Υπέρ

Σε σχέση με τον συναγερμό προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη προστασία αφού αποτελούν φυσικό εμπόδιο. Πρόκειται για ένα καθαρά αποτρεπτικό και όχι απλά αποθαρρυντικό μέτρο ασφαλείας. Στην Εταιρεία συστημάτων ασφαλείας Cancelletto θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ρολά και κάγκελα ασφαλείας  για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι και τις ανάγκες σας.

Κατά

Στην ουσία τα κάγκελα θα γίνουν μόνιμο χαρακτηριστικό της πρόσοψης του σπιτιού σας, αυτό το πρόβλημα όμως μπορεί να λυθεί με πτυσσόμενα κάγκελα τα οποία και μαζεύονται όταν δεν τα χρειάζεστε και επηρεάζουν σαφώς λιγότερο από τα σταθερά την όψη και τον χαρακτήρα του σπιτιού σας.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ