Οι διαδικασίες μιας ολικής ανακαίνισης

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Οι διαδικασίες μιας ολικής ανακαίνισης

Η ανακαίνιση κατοικίας είναι ένα έργο που είναι σημαντικό να το πραγματοποιούμε κάθε 10 χρόνια τουλάχιστον, ώστε να επισκευάζουμε τις διάφορες φθορές που προκαλούνται μέσα στο πέρασμα αυτών των χρόνων.

Βέβαια, γι’ αυτό το έργο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πάρουμε διάφορες προσφορές στο σύνολό του, αλλά και τα επιμέρους κόστη. Για παράδειγμα, θα πρέπει να γνωρίζουμε το κόστος ανακαίνισης μπάνιου (δείτε εδώ: https://www.dynamicgroup.gr/anakainisi-mpaniou/) ξεχωριστά από το κόστος ανακαίνισης κουζίνας ή σαλονιού. Αυτό θα μας βοηθήσει να χειριστούμε καλύτερα τον οικονομικό προϋπολογισμό μας.

Σε μια ανακαίνιση σπιτιού, οι εργασίες που θα διεκπεραιωθούν σχετίζονται με το πακέτο που εσείς έχετε επιλέξει. Για μια απλή ανακαίνιση σπιτιού η οποία περιλαμβάνει μόνο βάψιμο τοίχων, αλλαγή κουφωμάτων και αλλαγή επίπλων κουζίνας, το κόστος θα είναι σαφώς χαμηλότερο σε σύγκριση με το πακέτο που περιλαμβάνει και αλλαγή ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης ή την μόνωση των τοίχων.

Οι εργασίες σε μια ολική ανακαίνιση σπιτιού οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής:

Αλλαγή υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Αλλαγή φωτισμού

Αλλαγή ειδών υγιεινής και επίπλων μπάνιου

Αλλαγή των κουφωμάτων και τοποθέτηση κεντρικής πόρτας ασφαλείας

Αλλαγή όλων των επίπλων κουζίνας, όπως τα ντουλάπια

Αφαίρεση όλων των πλακιδίων στην οικία και αντικατάσταση τους

Βάψιμο των τοίχων εντός και εκτός οικίας

Αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με νέο.

Ξυλουργικές εργασίες για την εγκατάσταση νέων ντουλαπιών

Εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας

Κατεδάφιση τοίχων για διαρρύθμιση νέων χώρων

Μόνωση των τοίχων

Αλλαγή όλης της διακόσμησης του σπιτιού

Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια της ανακαίνισης εξαρτάται πάντα από τις εργασίες που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν ενώ γι’ αυτές εργάζονται περίπου γύρω στα 30 άτομα (τεχνίτες και προμηθευτές). Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει σωστός συντονισμός ανάμεσα σε αυτά τα άτομα, ώστε το έργο να παραδοθεί έγκαιρα. Συμπερασματικά, μια ανακαίνιση της τάξης των 1000 ευρώ κρατά το πολύ μιάμιση ημέρα, ενώ η ολική ανακαίνιση της τάξης των 20.000 ευρώ, κρατά περίπου τριάντα ημέρες.

Σε αυτό το σημείο εσείς καλείστε να αποφασίσετε αν χρειάζεστε να προχωρήσετε σε ολική ανακαίνιση σπιτιού ή σε μερική. Καλό θα είναι αν έχετε στο νου σας να ανακαινίσετε ολικά το σπίτι σας, να ξεκινήσετε την αποταμίευση ενός ποσού. Μάλιστα, είναι σημαντικό πάντα να αποταμιεύουμε και λίγα χρήματα παραπάνω από αυτά που θα στοιχίσει μια ανακαίνιση για τον απλό λόγο ότι μπορεί στην πορεία να βγουν και εργασίες που δεν τις είχαμε προβλέψει.

Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία που θα αναλάβει αυτό το μεγάλο έργο, θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να γίνει, ακόμη κι αν χρειάζεται να εκδοθούν και άδειες από την πολεοδομία για το έργο της ανακαίνισης. Φροντίστε σε αυτό το σημείο λοιπόν, να βρείτε εταιρεία η οποία θα αναλάβει και τις γραφειοκρατικές εργασίες.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ