Ξεκινά το έργο «Αποκατάσταση – Ανάδειξη ανοιχτού θεάτρου Άϊ Γιαννάκη» στη Δημοτική Κοινότητα Βαθέος

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ξεκινά το έργο «Αποκατάσταση – Ανάδειξη ανοιχτού θεάτρου Άϊ Γιαννάκη» στη Δημοτική Κοινότητα Βαθέος

Το έργο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΪ ΓΙΑΝΝΑΚΗ» αφορά την αποκατάσταση του ανοιχτού θεάτρου του Αϊ Γιαννάκη που βρίσκεται στην Δ.Κ. Βαθέος.

Θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης του δαπέδου της ορχήστρας του θεάτρου, αποκατάσταση του περιμετρικού φωτισμού, επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμοί των εξωτερικών επιφανειών του θεάτρου.

Το ανοιχτό θέατρο του Αϊ Γιαννάκη σε κανονικές συνθήκες, φιλοξενούσε εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου. Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, δεν γίνονταν εκδηλώσεις.

Στο θέατρο έχουν γίνει βανδαλισμοί και έχει καταστραφεί ο περιμετρικός φωτισμός, που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Επίσης, μετά τον καταστροφικό σεισμό παρατηρήθηκε ένταση του φαινομένου της καθίζησης του δαπέδου της ορχήστρας, με αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα να μην απορρέουν κανονικά και τα μάρμαρα της επίστρωσης σε μεγάλο μέρος να έχουν σπάσει και καταστραφεί.

Η μελέτη προβλέπει την καθαίρεση της υπάρχουσας επίστρωσης της ορχήστρας. Αποκατάσταση του δαπέδου και επίστρωση του νέου δαπέδου με μάρμαρο. Επίσης, προβλέπεται η αποκατάσταση του περιμετρικού φωτισμού με νέες ηλεκτρικές γραμμές σύνδεσης με τον πίνακα και χωνευτές απλίκες.

Τέλος θα γίνει χρωματισμός των επιφανειών των εξωτερικών επιχρισμάτων, με παράλληλη επισκευή τους όπου απαιτείται. Σκοπός είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ανοιχτό θέατρο να δοθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί κάθε είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ