Ξεκίνησε «διαφορετικά» η νέα σχολική χρονιά

Ξεκίνησε «διαφορετικά» η νέα σχολική χρονιά

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολικά συγκροτήματα του νησιού σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Το Radio Café 102.4 και το Samostoday.gr, βρέθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου, καθώς και στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως Σάμου.

Έτσι σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε  ο αγιασμός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, στο νέο κτίριο που παραδόθηκε προς χρήση από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, μετά τις απαραίτητες εργασίες που έγιναν. Παρόντες, εκτός από μαθητές και δασκάλους, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μητσός, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Μαρία Κονδύλη-Πανουράκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νηπιαγωγών & Δασκάλων Σάμου κ. Γιάννης Αρχοντούλης και ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Δημήτρης Τσινιάς.

Έκδηλη η χαρά όλων για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις αλλά και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι, όμως όλοι ήταν αισιόδοξοι πως θα κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, έστω κι με τα νέα δεδομένα.

Πατήρ Δημήτριος Ρηγάκης: « Ξεκινά το σχολικό τους έτος μέσα σε μια πανδημία κάτι πρωτόγνωρο. Για αυτό θα πρέπει οι γονείς και τα παιδιά να οπλιστούν με πάρα πολύ υπομονή, να ακούν τις συμβουλές των διδασκόντων τους , ιδιαίτερα και της διευθύντριάς τους και να ξέρουν ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα είμαστε όλοι αρωγοί και συμπαραστάτες σε οτιδήποτε στη ζωή τους».

Ξεκίνησε «διαφορετικά» η νέα σχολική χρονιά

Δάφνη Παναγιώτου (Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω καθώς υπήρξατε συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο αλλά και συναρπαστικό ταξίδι της μεταστέγασης. Πορευόμασταν προσηλωμένοι στον στόχο μας. Παραμερίσαμε Κασσάνδρες. Δεν φοβηθήκαμε τους Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες που λέει και ο ποιητής. Θέλαμε να φτάσουμε στην Ιθάκη και είμαστε πολύ συγκινημένοι που τα καταφέραμε. Ήταν μια πρόκληση, ένα στοίχημα αν θέλετε. Ένα μήνυμα να δοθεί:

Όταν συνευρεθούν άνθρωποι με όραμα, με αισιοδοξία και θετική σκέψη, μπορούν να γίνουν θαύματα. Η τοπική κοινωνία πρέπει να πιστέψει στη δύναμή της. Αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη σας στους εκπαιδευτικούς μας οι οποίοι επέδειξαν απαράμιλλο ζήλο και ευσυνειδησία. Αυξήθηκε ο μαθητικός μας πληθυσμός. Είχαμε και έχουμε στενή συνεργασία με τους Δημάρχους μας κ. Αγγελόπουλο και κ. Στάντζο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου κ. Αποστόλου και Καραγιαννίδη, τους Αντιδημάρχους, τον κ. Μητσό και φυσικά το καταπληκτικό συνεργείο του κ. Καρρά που υπήρξε μαθητής του σχολείου, ο οποίος ανακαίνισε και προέκτεινε αυτό το θαυμάσιο κτίριο. Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε κι εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού να μεριμνούμε πρωτίστως για την υγεία και έπειτα για την πρόοδο των μαθητών μας. Να ευχηθούμε σύντομα όλο αυτό να γίνει παρελθόν και να βγούμε αλώβητοι από αυτή την δοκιμασία».

Ξεκίνησε «διαφορετικά» η νέα σχολική χρονιά

Μιχάλης Μητσός (Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου). «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει αυτή η σχολική χρονιά από αυτό το κτίριο. Καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ώστε να παραδοθεί στα παιδιά. Όπως βρήκαμε τα χρήματα, τα επιπλέον για να φτιάξουμε κάποια πράγματα στον εσωτερικό χώρο, έτσι θα βρεθούν σύντομα και τα χρήματα ώστε να φτιάξουμε τον προαύλιο χώρο και σύντομα να παραδοθεί στα παιδιά και να είναι ένα σύγχρονο σχολικό κτήριο βάση των απαιτήσεων που θέλει αυτό τον καιρό η κοινωνία μας.

Εμείς θα είμαστε εδώ πέρα, σε συνεργασία με την διευθύντρια και τους δασκάλους σε οτιδήποτε χρειαστεί σε όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν θα είμαστε εδώ να βοηθήσουμε και δεν θα λείψει τίποτα όσο αφορά τα μέτρα ασφαλείας. Ήδη οι μάσκες που έστειλε το υπουργείο έχουν φτάσει στον δήμο και αύριο θα παραδοθούν στα σχολεία και ό,τι άλλο χρειαστεί το σχολείο θα είμαστε παρόντες».

Κονδύλη- Πανουράκη Μαρία (Πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου): «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές , η χαρά μου είναι ιδιαίτερη σήμερα γιατί μετά από τόσα χρόνια που είχα και εγώ τα παιδιά μου εδώ και ήμουν και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, εκπληρώθηκε ένα όνειρο, μια επιθυμία μας να επεκταθεί το σχολείο αυτό. Ότι καλύτερο, καλή χρονιά να μην έχουμε προβλήματα και η πανδημία σε λίγο καιρό να είναι μακριά από όλους μας.

Πρόεδρος Συλλόγου Νηπιαγωγών & Δασκάλων Σάμου, Γιάννης Αρχοντούλης: «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μακάρι αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε να φτάσουν κάποια στιγμή στο τέλος και στο θέμα της υγείας όλων των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών μας και κυρίως στην δύσκολη προσέγγιση όσον αφορά τον Covid στα σχολεία, η οποία θα μας δείξει από αύριο. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι όλοι οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα, ελπίζουμε στην καλή συνεργασία και των γονέων και βέβαια των υπευθύνων της πρωτοβάθμιας, των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Στα τρία Γυμνάσια πόλεως Σάμου (1ο, 2ο, Μουσικό), τελέσθηκαν δύο ξεχωριστοί αγιασμοί οι αγιασμοί (2ο και 1ο-Μουσικό), με παρόντες λίγους μαθητές στην τελετή, ενώ αμέσως μετά οι δύο Ιερείς πέρασαν ξεχωριστά από κάθε τάξη, όπως επίσης και από το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου και αγιάσθηκε ξεχωριστά κάθε μαθητής και μαθήτρια.

Ξεκίνησε «διαφορετικά» η νέα σχολική χρονιά

Στα δύο Λύκεια πόλεως Σάμου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ενώ παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, o Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μητσός, όπως και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Στον αύλειο χώρο βρέθηκαν μόνο οι μαθητές της Γ΄τάξης των Λυκείων, ενώ οι δύο ιερείς πέρασαν μετά από κάθε τάξη, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές/τριες και αγιάσθηκαν όλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης αναφέρει:

«Η νέα σχολική χρόνια που ξεκινά επίσημα σήμερα, συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Δύναμη και φώτιση στα παιδιά μας που ξεκινούν εκ νέου την προσπάθεια για να πάρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους, δύναμη και στις οικογένειες τους να είναι πάντα δίπλα για να τους στηρίζουν και να τους ενθαρρύνουν σε κάθε τους βήμα.

Ξεκίνησε «διαφορετικά» η νέα σχολική χρονιά

Με την καθημερινότητα μας να έχει επηρεαστεί ελέω πανδημίας, οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερες σ’ αυτή τη σχολική χρονιά και πρέπει όλοι μας να έχουμε το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης και να το περάσουμε με τον καλύτερο τρόπο και στα παιδιά μας, κυρίως για να μην κινδυνέψει η υγεία κανενός, αλλά και για να μην φτάσουμε στο άσχημο σημείο του να κλείσουν εκ νέου οι σχολικές μονάδες.

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά μας, καλή δύναμη στις οικογένειες τους!»

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Search
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών σε σειρά επαφών στην Αθήνα για ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατά τήν ὁλιγοήμερη παραμονή του στήν Ἀθήνα ἐπισκέφθηκε καί συναντήθηκε γιά θέματα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καί Κοινοῦ ἐνδιαφέροντος γιά τά νησιά

Περισσότερα »