Νότης Μαριάς :Με τέτοιους φίλους στην ΕΕ τι τους θέλεις τους εχθρούς

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίασε δια ζώσης στις Βρυξέλλες στο διάστημα 1-2 Οκτωβρίου εξόργισε σύσσωμο τον Ελληνικό λαό που είδε για άλλη μια φορά τους δήθεν φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ αντί να επιβάλουν κυρώσεις στον Ερντογάν τελικά να τον χαϊδεύουν παρότι επί τριάντα μια συναπτές ημέρες συνέχιζε το πάρτι στην ελληνική ΑΟΖ παραβιάζοντας με το ΟρούτςΡέις τα κυριαρχικά δικαιώματα  της Πατρίδας μας.

Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισήμανε ότι σε περίπτωση εκ μέρους της Τουρκίας «ανανεωμένων μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, μεταξύ άλλων σύμφωνα με το άρθρο 29 της ΣΕΕ και το άρθρο 215 της ΣΛΕΕ, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της».

Βέβαια το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν τόλμησε καν να ψελλίσει τη λέξη κυρώσεις παρότι πράγματι οι κυρώσεις προβλέπονται στα παραπάνω άρθρα των Συνθηκών της ΕΕ είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις του με τη Μέρκελ να μην θέλει ούτε καν να ακουστεί η λέξη κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισήμανε ότι «θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα επανέλθει αναλόγως και θα λάβει αποφάσεις κατά περίπτωση το αργότερο κατά τη σύνοδό του Δεκεμβρίου»ενώ για την περίπτωση του Ναβάλνι θα επανέλθει στις 15-16 Οκτωβρίου!!! Τόση σημασία δίνει λοιπόν στην Ελλάδα η ηγεσία των Βρυξελλών.

Φανταστείτε λοιπόν τι είδους βοήθεια θα μας έδιναν οι ευρωπαίοι εταίροι μας έτσι και είχαμε τουρκική επίθεση κατά των νησιών του Αιγαίου. Ακόμη θα ψάχναμε να τους βρούμε στο τηλέφωνο μπας και έβγαζαν καμιά ανακοίνωση.

Επιπλέον  το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν τόλμησε να επαναλάβει την καταδικαστική του θέση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ποιώντας κυριολεκτικά την νήσσαν τη στιγμή μάλιστα που κατά τη διάρκεια της παραπάνω διήμερης συνεδρίασής του, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την πρωτοκόλληση του εν λόγω ανυπόστατου, άκυρου και παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ομοίως απέφυγε να καταδικάσει ρητά τις παραβιάσεις της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ΟρούτςΡέις ενώ  άδραξε την ευκαιρία να χαιρετήσει την εξαγγελία Ελλάδας-Τουρκίας για τις «απευθείας διερευνητικές συνομιλίες τους με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης των δύο χωρών».

Μάλιστα οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν παρέλειψαν να δεσμευθούν έναντι της Τουρκίας για το μελλοντικό οικονομικό πακέτο που θα της χορηγήσουν στο οποίο περιλαμβάνεται:

α)ο εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης όπερ σημαίνει αύξηση των τουρκικών εξαγωγών στην ΕΕ,

β)η διευκόλυνση του εμπορίου κυρίως μέσω των παραπάνω από 24 Αυγούστου διευθετήσεων της Κομισιόν για την προέλευση των  τουρκικών εμπορευμάτων,

γ)κονδύλια για το  μεταναστευτικό καθώς και

δ)κατάργηση της βίζας των τούρκων για είσοδό τους στην ΕΕ.

Σε σχέση με την Κύπρο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες πρέπει να τερματιστούν», κάλεσε «την Τουρκία να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε «ότι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης καλή τη πίστει, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου» και τόνισε ότι          «παραμένει πλήρως δεσμευμένο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων 550 και 789 ΣΑΗΕ».

Τέλος στο  σημείο 29 των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι ηγέτες όλων των χωρών της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης Ελλάδας και Κύπρου δεν τόλμησαν να ψελλίσουν ούτε μια κουβέντα για την τουρκική επέμβαση στο ΝαγκόρνοΚαραμπάχ καλώντας απλά Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να τα βρουν.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από την παραπάνω απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Ερντογάν έδειξε ξανά το πραγματικό του πρόσωπο έναντι Ελλάδας και Κύπρου. Έτσι η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα ξαναβγάλει το ΟρούτςΡέις για έρευνες αυτή τη φορά σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Κρήτης σε δήθεν περιοχή του ανυπόστατου, άκυρου και παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου. Ταυτόχρονα με ιδιαίτερα πανηγυρικό τρόπο η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει τα Βαρώσια παρά τα αντίθετα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στα οποία αναφέρθηκε ρητά σύμφωνα με τα παραπάνω το ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Με τον τρόπο αυτόνο Ερντογάνέδειξε στις Βρυξέλλες ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις παραπάνω αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο για άλλη μια φορά διατύπωσε ευχολόγια και παρέπεμψε στις καλένδες τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Πως λοιπόν μετά απ΄ όλα αυτά να μην πανηγυρίζει ο Ερντογάν ο οποίος πλέον ανενόχλητος όχι μόνο εξακολουθεί να παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας αλλά συνεχίζει και τις επιθέσεις του σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Καύκασο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »