Ναυτικός Όμιλος Σάμου κατά Αλέξανδρου Τατούρη. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη βιασμού ανήλικης αθλήτριας

Ναυτικός Όμιλος Σάμου κατά Αλέξανδρου Τατούρη. Καταδικάζει επίσης απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη βιασμού ανήλικης αθλήτριας

Tο Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σάμου στην υπ. αριθμ.   285  27/1/21   συνεδρίασή του καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια πράξη του βιασμού της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που συντελέστηκε σε Ναυτικό όμιλο της Αττικής πριν 10 χρόνια, όπως και κάθε πράξη έμφυλης βίας. Η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί και θα πράξει το καθήκον της.

Σχετικά με τις απαράδεκτες, προσβλητικές, αναληθείς, συκοφαντικές  και μεροληπτικές δηλώσεις του κ. Αλέξανδρου Τατούρη  την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σάμου απαντάει ως εξής: Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσουμάκης (τυγχάνει συγγενής του κ. Τατούρη) προσέφερε αφιλοκερδώς, όπως άλλωστε όλα τα μέλη του  Ομίλου, τις υπηρεσίες του μέχρι το 2012 στην εκμάθηση σε παιδιά και εφήβους βασικών δεξιοτήτων ιστιοπλοΐας.

Μέχρι τότε το εν λόγω τμήμα υπολειτουργούσε λόγω μικρής συμμετοχής. Το καλοκαίρι του 2014 μετά από συστηματική ενημέρωση στα σχολεία υπήρξαν 20 αιτήσεις εγγραφής στο τμήμα της ιστιοπλοΐας τριγώνου. Το έργο του κ. Τσουμάκη συνεπικουρούσε και ο έφορος Ιστιοπλοΐας τριγώνου Τσεσμελής Ευάγγελος παραχωρώντας στο τμήμα το δικό του εκπαιδευτικό σκάφος.

Ο κ. Τσουμάκης βλέποντας τον μεγάλο αριθμό παιδιών δήλωσε αδυναμία προπόνησής τους, δεδομένου ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα δεν του άφηνε χρόνο για περαιτέρω ενασχόληση με το τμήμα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσουμάκης δεν διέθετε και δεν διαθέτει άδεια προπονητού ιστιοπλοΐας τριγώνου και δεν είναι εγγεγραμμένος στις εγκεκριμένες λίστες της ΕΙΟ.

Στη συνέχεια το Δ.Σ βλέποντας τη δυναμική του τμήματος και στοχεύοντας σε μια καλύτερη προοπτική για τα παιδιά της περιοχής μας αποφάσισε να αναζητήσει διπλωματούχο προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου για να αναπτυχθεί στις σωστές του βάσεις το άθλημα. Ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον και προσέγγισε τον Όμιλο το φθινόπωρου του 2014 ήταν ο Τ.Α, ο οποίος ήταν αδειούχος, εγγεγραμμένος στις εγκεκριμένες λίστες προπονητών της ΕΙΟ  διασφαλίζοντας έτσι ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έχει ανακληθεί η άδεια του.

Επιπλέον με τηλεφωνική επικοινωνία- έρευνα σε δύο Ομίλους της Αττικής,  δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό για το ποιόν του. Παρόλη την πρόοδο του τμήματος το Δ.Σ του Ομίλου αποφάσισε το Φθινόπωρο του 2015 την απομάκρυνσή του, παρά την αντίθετη γνώμη κάποιων γονέων, όταν πλέον οι δεδομένες καιρικές συνθήκες της εποχής απαιτούσαν διαφορετικούς χειρισμούς κατά την άσκηση του αθλήματος στον κόλπο Βαθέος, κατά τη γνώμη του Δ .Σ.

Ο Όμιλος θέλοντας να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τμήματος συνεργάστηκε το καλοκαίρι του 2016 με άλλη διπλωματούχο προπονήτρια η οποία πέτυχε τους στόχους που είχαν αρχικά τεθεί.   Επιστέγασμα των προσπαθειών του Ομίλου μας και τρανή απόδειξη της ορθότητας των ενεργειών του αποτέλεσε η συμμετοχή αθλητών του Ομίλου στην Ολυμπιάδα αθλημάτων παιδιών,   (International children’s games)  το 2017 στο Κάουνας της Λιθουανίας, όπου  αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Σάμου  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις ενέργειες αυτές στο τμήμα Ιστιοπλοΐας τριγώνου εγράφησαν  στο διάστημα αυτό πάνω από 80 παιδιά αρκετά από τα οποία ακόμα συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό. Ευελπιστούμε κάποια από αυτά μελλοντικά να μπορέσουν να ασχοληθούν προπονητικά συμβάλλοντας στην περαιτέρω  ανάπτυξη του αθλήματος στον τόπο μας.

Σχετικά με τις συστατικές επιστολές που αναζητά ο κ. Τατούρης να  πει ο ίδιος σε ποιο σωματείο – όμιλο ζητούνται γραπτές συστατικές επιστολές. Συστατικές επιστολές δε ζητούνται ούτε στις προσλήψεις εκπαιδευτικών λειτουργών στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι αρκετό το πτυχίο ,το δίπλωμα , δηλαδή τα τυπικά προσόντα. Παρόλα αυτά ο Όμιλος έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να πιστοποιήσει την καταλληλότητά του ως προπονητή. Ανεξαρτήτως των παραπάνω η καλύτερη συστατική επιστολή ήταν η συνεχής παρουσία μελών του Ομίλου, κατά την εκτέλεση των προπονητικών του καθηκόντων.

Ακόμα και σήμερα παρά τις μεγάλες δυσκολίες που λόγω  της πανδημίας υπάρχουν, το Δ.Σ του Ομίλου με όραμα και υπευθυνότητα  συνεχίζει να αγωνίζεται για τη διάδοση του απαιτητικού αθλήματος της ιστιοπλοΐας τριγώνου.

Κλείνοντας, το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σάμου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για την αήθη επίθεση που δέχεται από ένα συμπολίτη μας ο οποίος αποδεικνύεται ότι διακατέχεται από εμπάθεια και εσωστρέφεια. Ο Όμιλος απτόητος θα συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην συνέχιση και ανάπτυξη του αθλητισμού και της ναυτικής τέχνης.

Για τους ανυπόστατους βαθιά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (ανεπαρκείς, επικίνδυνοι) επιφυλάσσεται παντός κάθε νομίμου δικαιώματός του.

Ο Πρόεδρος

Κιουλάφας Αλέξανδρος

Η Γραμματέας

Λούλα Καϊλα

Τα μέλη

Αξιώτης Γεώργιος

Βαλής Εμμανουηήλ

Καταχιώτης Κωνσταντίνος

Μαραθοκαμπίτης Ιωάννης

Παντάπασης Γεώργιος

Τσεσμελής Ευάγγελος

Χατζής Δημήτριος

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »