Νίκος Ταγαράς για χωροταξικό: «Έχετε τρία χρόνια, για ν’ αλλάξετε τον τόπο σας, 3 χρόνια για να αλλάξετε αυτά που δεν αλλάχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Νίκος Ταγαράς για χωροταξικό: «Έχετε τρία χρόνια, για ν’ αλλάξετε τον τόπο σας, 3 χρόνια για να αλλάξετε αυτά που δεν αλλάχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια»

Στη Σάμο βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς έπειτα από πρόσκληση του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, ώστε να ενημερώσει τους θεσμικούς παράγοντες του νησιού, αλλά και πολιτικούς μηχανικούς, σχετικά με το θέμα του χωροταξικού που ταλαιπωρεί το νησί, εδώ και πολλά χρόνια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σάμου και ο Υφυπουργός έπειτα από μια σύντομη εισήγηση, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Χαίρομαι γιατί βρέθηκα στη Σάμο σήμερα, ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τους θεσμικούς φορείς, αλλά και άλλους και πολίτες εδώ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε εισαγωγικά για το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που εξελίσσεται στη Σάμο στους δύο Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, στον δήμο Ικαρίας και στον Δήμο Φούρνων και Κορσεών, είναι προϋπολογισμού περίπου ένα εκατομμύριο 560 χιλιάδες για τη Σάμο και 900.000 για τον δήμο Ικαρίας και Κορσεών.

Μέσα σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός, αυτό το οποίο είπα προηγουμένως είναι ότι ο μελετητής έχει επιλεγεί, είμαστε στη φάση κατάθεσης δικαιολογητικών να υπογραφεί η σύμβαση, μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχει υπογραφεί και η σύμβαση. Τα χρήματα είναι από το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, δεν επιβαρύνεται οικονομικά κανένας, όμως οι δήμοι θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στον σχεδιασμό, διότι ο μελετητής είναι υποχρεωμένος να έρθει εδώ στον τόπο σας, στον κάθε Δήμο, να συνεργαστεί διαμέσου του δήμου και του Δημάρχου με όλους τους φορείς, διαβούλευση δημόσια, για να επιλέξετε εσείς τις τύχες της περιοχής και αυτό είναι το στοίχημα και η ευκαιρία.

Εμείς δίνουμε την ευκαιρία, εσείς έχετε υποχρέωση αλλά και δικαίωμα να ορίσετε τις τύχες του τόπου, σε ποια κατεύθυνση θέλετε να τον αναπτύξετε. Κάθε τόπος έχει τα χαρακτηριστικά του και τις ιδιαιτερότητές του, αυτά είναι που θα προσδιορίσετε και θα καθορίσετε εσείς.

Όλος ο σχεδιασμός περιμένει προεδρικό διάταγμα στο τέλος, για αυτό και μπορείτε να αλλάξετε ό,τι δεν είναι σωστό και να συμπληρώσετε ό,τι κενό. Χρήσεις γης, όροι δόμησης, το τι επιτρέπεται ή απαγορεύεται, με ποιους κανόνες υπάρχουν.

Τα είπα και στην ανάλυση, τώρα ο ρόλος περνάει σε σας τις τοπικές κοινωνίες, τους δήμους και εύχομαι να πάνε όλα καλά, να συνεργαστείτε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά και να ολοκληρώσετε αυτό το σχεδιασμό, γιατί ενίοτε ξεκινούν σχεδιασμοί και δεν τελειώνουν ή καθυστερούν να ολοκληρώσουν και το ένα είναι λάθος και το δεύτερο είναι λάθος.

Για αυτό και ο χρόνος ο οποίος είναι μπροστά σας είναι συγκεκριμένος, τρία χρόνια. Τρία χρόνια λοιπόν, για να αλλάξετε τον τόπο σας, 3 χρόνια για να αλλάξετε αυτά που δεν αλλάχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς την ευκαιρία δίνουμε, το στοίχημα πρέπει να το κερδίσετε και εσείς και εμείς, όλοι μαζί.

Είναι εθνικό στοίχημα γιατί αυτό που συζητούμε εδώ εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 400 εκατομμύρια προϋπολογισμός, να βάλουμε τάξη στα πράγματα, στον χώρο, με κανόνες, για να μην χάνονται ευκαιρίες και κατ΄ επέκταση επενδύσεις και θέσεις εργασίας, είναι το στοίχημα, λοιπόν, όλων μας».

Νίκος Ταγαράς για χωροταξικό: «Έχετε τρία χρόνια, για ν’ αλλάξετε τον τόπο σας, 3 χρόνια για να αλλάξετε αυτά που δεν αλλάχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια»

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης για την επίσκεψη του Υφυπουργού δήλωσε:

«Η επίλυση του πολεοδομικού προβλήματός του Ν. Σάμου, επιτέλους πλησιάζει! Ένα άλυτο πρόβλημα, που για δεκαετίες αποτελεί “τροχοπέδη” στην ανάπτυξη, λύνεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα συνόδευσα στην Σάμο, ένα από τα βασικά στελέχη της Κυβέρνησης, έμπειρο τεχνοκράτη και εκλεκτό φίλο, τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά. Για να ενημερώσει τους θεσμικούς και τους συμπολίτες μας για την πορεία του έργου, που βρίσκεται στην τελική φάση.

Η Σάμος προχωράει στο μέλλον που της αξίζει! Το ίδιο ισχύει και για την Ικαρία και τους Φούρνους»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ