Νίκος Στεφανής: Προσοχή χρειάζεται, όχι πανικός, όχι εφησυχασμός, θα τα καταφέρει το νησί μας

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

O Μητροπολίτης μας κοντά στα παιδιά μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στά πλαίσια τῶν Ποιμαντικῶν του δράσεων ἐν ὂψει τῶν ἑορτῶν τοῦ Πάσχα, τήν Πέμπτη 25 Ἀπριλίου, Χοροστάτησε καί ὁμίλησε στόν Ἱερό

Νίκος Στεφανής: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με προσοχή και ευθύνη

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΥΤ Σάμου, με τους αρμόδιους φορείς να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και περιορισμού για τον covid-19.

«Οι ανακοινώσεις για τα θετικά κρούσματα γίνονται μόνο από τον ΕΟΔΥ, αυτή είναι η εντολή που έχουμε. Καθημερινά εμείς, αλλά και πάνω στο ΚΥΤ, ο ΕΟΔΥ παίρνει δείγματα, κάνει τεστ, ώστε να μπορούμε να δούμε σε ποια φάση βρισκόμαστε και τι διασπορά υπάρχει.

Την προηγούμενη εβδομάδα μας χρέωσαν δύο κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ένα την Πέμπτη και ένα την Παρασκευή. Το κρούσμα της Πέμπτης προέρχονταν από διαμένοντα στο ΚΥΤ Σάμου, αλλά που έχει αποχωρήσει από τη Σάμο εδώ και 2 χρόνια.

Εκεί που έκανε το τεστ, σε άλλο μέρος της χώρας το τρίπτυχό του με το ΑΜΚΑ, έδειχνε Σάμος. Δεν ήταν όμως καταγεγραμμένο στη Σάμο, δεν ζούσε στη Σάμο πλέον. Απλώς το σύστημα τους βλέπει αυτό το νούμερο. Επίσημα για τη Σάμο έχουμε τα 3 κρούσματα που είχαμε τον Ιούλιο και τα 2 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ και 2 από την Ικαρία».

Δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό, έχουν σταλεί αρκετά δείγματα από τις ενέργειες που γίνονται, ενώ στο Νοσοκομείο γίνονται τα απολύτως απαραίτητα τεστ από τα δείγματα. Υπάρχει αισιοδοξία από τον κ. Στεφανή ότι θα γίνει περιορισμός της διασποράς, με  αυστηρή τήρηση των κανόνων, χρήση μάσκας και σωστή προετοιμασία και προφύλαξη. Δεν ακυρώθηκε κανένα ραντεβού στο νοσοκομείο, τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται όλα, και γίνονται τεστ σε όσους χρειάζονται νοσηλεία, ενώ τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Απαραίτητη η προσθήκη προσωπικού και γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες, ενώ ανέλαβε η νέα ιατροδικαστής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

«Προσοχή χρειάζεται, όχι πανικός, όχι εφησυχασμός, θα τα καταφέρει το νησί μας και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ