Νίκος Στεφανής για Covid-19: «Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Νίκος Στεφανής: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με προσοχή και ευθύνη

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα υγείας και για τα κρούσματα Covid-19 στη Σάμο, που παρουσίασαν ελαφριά αύξηση το τελευταίο διάστημα.

«Προβληματισμένοι είμαστε, όμως δεν ανησυχούμε είναι μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων, γνωρίζουμε που βρίσκονται οι εστίες, είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι δε θα έχουμε διασπορά σε όλη την κοινότητα, σε όλο το νησί.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας 83χρονος από τους Φούρνους που ήρθε με διακομιδή πριν από λίγες μέρες, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Ο άνθρωπος αυτός έχει υποκείμενα νοσήματα, αλλά είναι εμβολιασμένος και αυτό έχει καταστήσει την υγεία του να είναι σε καλά επίπεδα.

Έχουμε ανέβει επίπεδο (εμβολιασμών), αυτή τη στιγμή στο νησί της Σάμου, που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση 19.612 συμπολίτες μας. Με δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 19.218, ενώ 1026 άτομα είναι αυτά που έχουν κάνει την τρίτη δόση».

Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, για ευπαθείς ομάδες και άτομα άνω των 18 ετών, εφόσον έχουν παρέλθει 6 μήνες από την τελευταία δόση και δύο μήνες από το μονοδοσικό της Johnson.

Δεν υπάρχει εντολή από την κυβέρνηση για τον ακριβή προσδιορισμό της περιοχής που βρίσκονται τα κρούσματα, παρά μόνο όταν υπάρξει σοβαρό τοπικό πρόβλημα, όπως στο παράδειγμα της Λέκας. Το βασικό είναι να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ο πληθυσμός, που βρίσκεται στο κέντρο στην περιοχή Ζερβού εμβολιάζετε, πάντα εις γνώση του νοσοκομείου για τυχόν παρενέργειες.

Όσον αφορά τις χημειοθεραπείες, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση και γενικά δε χρειάζεται η μετακίνηση των ασθενών, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Νίκος Στεφανής για Covid-19: «Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά»

«Εμείς εδώ στο νοσοκομείο, προσπαθούμε να προσθέσουμε πράγματα και όχι να αφαιρέσουμε πράγματα, που θα κάνουν καλύτερη την ιατρική περίθαλψη των ασθενών και σε αυτό βαδίζουμε στο επόμενο διάστημα, τον επόμενο χρόνο, να έχουμε πράγματα στο νοσοκομείο που δεν τα είχαμε στο παρελθόν.

Το αιμοδυναμικό προχωράει, έχει φτάσει στο σημείο που περιμένουμε για να ενταχθεί στον οργανισμό, να πάρουμε τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε. Προχωρά το θέμα του ενδοσκοπικού Τμήματος είναι στην τελική επιλογή του γιατρού που θα πάρει τη θέση».

Στο νοσοκομείο ισχύουν ακόμα τα μέτρα κατά του covid-19, επισκέψεων και συνοδών, ώστε το νοσοκομείο να καταφέρει να βγει αλώβητο από την πανδημία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του κ. Στεφανή, αποφασίστηκε η ακύρωση της παρέλασης για την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου στο πλαίσιο εορτασμού της ενσωμάτωσης της νήσου Σάμου με την μητέρα Ελλάδα.

«Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά και δεν τα έχουμε καταφέρει μόνο ως προς τις νοσηλείες, τα έχουμε καταφέρει και ως προς την αποφυγή κρουσμάτων εντός του νοσοκομείου. Τα κρούσματα που έχει το νοσοκομείο της Σάμου, είναι πολύ λιγότερα σε προσωπικό του νοσοκομείου πανελλαδικά».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ