Νίκος Κατρακάζος: «Το Επικούρειο θα λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούν παρόμοια θέατρα ή κτίρια σε όλη την Ελλάδα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Εγκαίνια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάστηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη και τοπικών φορέων, το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, ένα εμβληματικό κτίριο το οποίο ιστορικά έχει μια διαδρομή αξιομνημόνευτη ως προς τη χρήση του.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μαζί Για τη Σάμο», κ. Νίκος Κατρακάζος. Αναφορικά με το θέμα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη.

«Είναι ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο να βλέπεις το κτίριο να έχει ολοκληρωθεί και να έχεις την αγωνία, που έχουμε όλοι, για το πως θα αξιοποιηθεί  και πώς θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα όταν θα είναι πλέον σε ζωντανή λειτουργία και δε θα είναι απλά οι τέσσερις τοίχοι».

Νίκος Κατρακάζος: «Το Επικούρειο θα λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούν παρόμοια θέατρα ή κτίρια σε όλη την Ελλάδα»

«Όταν ανέλαβα Αντιπεριφερειάρχης το πρώτο πράγμα που αντιμετώπισα, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισα, το έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δηλαδή, του Υπουργείου Πολιτισμού, είχε απενταχθεί, γιατί είχε τελειώσει η προγραμματική περίοδος, δεν είχαν απορροφηθεί τα χρήματα, χρειάζονταν γύρω στα 5 εκατομμύρια για να τελειώσει, με απλά λόγια τελείωσαν τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων και το ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ έμεινε τότε στον αέρα. Οπότε το βάλαμε στις προτεραιότητες, βγήκε ονομαστική πρόσκληση το ΕΣΠΑ για το ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ και έτσι κατάφερε να ολοκληρωθεί».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κατρακάζος, ο εξοπλισμός δεν ήταν επιλέξιμος στο ΕΣΠΑ, οπότε ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αν και με καθυστέρηση λόγω μίας διαμάχης μεταξύ δύο προμηθευτών στον διαγωνισμό για τα υλικά.

Ως προς τη λειτουργία του, ο κ. Κατρακάζος είπε ότι, «Είναι ένα εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού, έχει γίνει ένα πολύ σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Στο πως θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργούν παρόμοια θέατρα ή κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Χρειάζεται ένας οργανισμός, χρειάζεται χρηματοδότηση, που πρέπει να διεκδικηθεί από την κεντρική διοίκηση όπως γίνεται και σε άλλα σημεία, να υπάρχει μόνιμη χρηματοδότηση σε ετήσια βάση από την κεντρική διοίκηση, το κράτος και παράλληλα να μπορούν οι άνθρωποι που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, με ένα μικρό κόστος να το χρησιμοποιούν.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ