Νίκος Κατρακάζος: «Ο τουρισμός είναι μία πηγή, που φέρνει σε όλους έσοδα, δεν γίνεται όμως να μη θυσιάσουμε και κάποια πράγματα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Από το «Μουζάλα – Μουζάλα έχασες τη μπάλα», φτάσαμε στο «σφύριξα κι έληξες»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί για την Σάμο», κ. Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα του Δ.Σ Αν. Σάμου και στον τουρισμό. Μάλιστα, ο ίδιος στηλίτευσε τη σύλληψη ατόμων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω μουσικής.

«Το Όλοι μαζί για την Σάμο, τώρα, που δυστυχώς είμαστε διαιρεμένοι και όχι ενωμένοι όπως θα έπρεπε, είναι πολύ επίκαιρο. Μας γυρίζει πολύ πίσω όλο αυτό. Στα χρόνια με τις διαδηλώσεις, που έκαναν οι επαγγελματίες, κατάληψη του κτηρίου της Αστυνομίας και όλα όσα συνεπάγονται. Όταν βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε ότι βούλιαξε η Μύκονος, βούλιαξε η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Σύρος βούλιαξαν από κόσμο, που πληρώνει ως 400 ευρώ για να πάει με το ταχύπλοο στα νησιά, αυτό κάτι πρέπει να μας λέει.

Βλέπουμε στα δικά μας νησιά, 30, 40, 50 επιβάτες να έρχονται για το τριήμερο και μάλιστα ντόπιοι. Δεν έχουμε αποκτήσει και ούτε βλέπω ν’ αποκτούμε τουριστική συνείδηση στο νησί. Εάν δεν αποκτήσει ζωή και παραμένει ένας τόπος ηλικιωμένων και συνταξιούχων τουριστών, δεν έχει μέλλον. Έχουμε ένα νησί, που έχει τη μεγάλη ευλογία να μπορεί να ευνοεί διαφορετικές μορφές τουρισμού».

Όπως τόνισε ο κ. Κατρακάζος, η Σάμος προσφέρει πεζοπορία στο βουνό και σε μισή ώρα ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Πρέπει να μπορεί να κάνει διακοπές με φασαρία στη θάλασσα αλλά και να βρεθεί σε έρημη παραλία, να κάνει ορειβασία, να βρεθεί στα χωριά και δυστυχώς όπως είπε «εμείς τα κλωτσάμε».

Νίκος Κατρακάζος: «Ο τουρισμός είναι μία πηγή, που φέρνει σε όλους έσοδα, δεν γίνεται όμως να μη θυσιάσουμε και κάποια πράγματα»

Η σύλληψη των επαγγελματιών, λόγω παραπάνω ντεσιμπέλ στη μουσική, μετά από καταγγελία, σηματοδοτεί, σύμφωνα με τον κ. Κατρακάζο, μία νοοτροπία που τον φοβίζει περισσότερο.

«Πρέπει να υπάρχει ομόνοια, διότι ένας είναι ο στόχος, όταν θα δουλέψει το ξενοδοχείο, θα δουλέψει και η παραλία, θα δουλέψει το εστιατόριο, θα δουλέψουν οι εκδρομές. Έμμεσα θα δουλέψουν και οι επαγγελματίες εμπορίου, είναι μία αλληλένδετη πορεία, μια συν προσπάθεια, που πρέπει να γίνει από όλους, δυστυχώς όμως δε γίνεται».

Το θέμα της μουσικής στα καταστήματα, είναι ένα πρόβλημα με απανωτές μηνύσεις και καταγγελίες, που διαιωνίζεται για χρόνια.

«Ο τουρισμός είναι μία πηγή, που φέρνει σε όλους έσοδα, δε γίνεται όμως να μη θυσιάσουμε και κάποια πράγματα. Θα θυσιάσουμε και λίγο την ησυχία μας, κάποια πράγματα θα τα θυσιάσουμε, δε γίνεται διαφορετικά».

Στην καθημερινότητα του δήμου, ξεκίνησε η αποκομιδή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, με μεγάλη έκπτωση από τη ναυτιλιακή εταιρεία, που θα αναλάβει τη μεταφορά, μετά από παρέμβαση του κ. Κατρακάζου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ