Νίκος Κατρακάζος για το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου»: «Νιώθω πολύ στεναχωρημένος γι’ αυτές τις εξελίξεις»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Ο Δημοτικός συνδυασμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» απέχει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος.

Το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου» ολοκληρώθηκε επί θητείας του κ. Κατρακάζου ως Αντιπεριφερειάρχη, όμως τώρα έχει προκύψει η υπόθεση της παραχώρησης του κτηρίου στο «Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος».

«Νιώθω πολύ στεναχωρημένος γι’ αυτές τις εξελίξεις. Μπορώ να πω με μία λέξη ότι νιώθω στενοχωρημένος όχι μόνο ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης που αγωνίστηκε για να ολοκληρωθεί το έργο.  Ξέρετε ότι όταν πήγα την πρώτη μέρα για ν’ αναλάβω τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη, μου είπαν ότι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ήταν το γεγονός ότι σταμάτησαν τα τομεακά προγράμματα των τότε Υπουργείων. Να θυμίσω το κτήριο ξεκίνησε χρηματοδοτούμενο από το τομεακό ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τότε είχε τελειώσει η προγραμματική περίοδος, το έργο είχε 2 εκατομμύρια είχαν προχωρήσει και έπρεπε να βρεθούν άλλα 3 εκατομμύρια για να τελειώσει.  Βρήκα την δυνατότητα μέσα από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας με πρόσκληση που έγινε τότε προγραμματισμένη, τελείωσε το έργο κι όχι μόνο αυτό, βρήκαμε και το 1 εκατομμύριο ευρώ που δεν είναι επιδοτούμενο, δεν μπορεί να είναι επιλέξιμη δαπάνη από το ΕΣΠΑ, βρήκαμε ένα εκατομμύριο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων καταφέραμε, έστω με τις καθυστερήσεις, γιατί εγώ είχα προγραμματίσει να τελειώσει, πριν τελειώσω τη θητεία.

Δυστυχώς, είχαμε ενστάσεις στους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό και καθυστέρησε η διαδικασία, είχαμε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας νέος σταθμός από τη ΔΕΗ γιατί δεν επαρκούσε αυτός που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η εικόνα ήταν ότι θα στεγαστεί ο πολιτισμός της πόλης και όχι μόνο της πόλης αλλά και του νησιού αλλά να υπάρχει και η δυνατότητα των συνεδρίων που είναι κάτι πολύ μεγάλο ο συνεδριακός τουρισμός για τα νησιά ήταν αυτή. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή και όχι μόνο εμένα προσωπικά και οφείλω πάντα να μιλώ για αυτό που νιώθω, είναι αρνητικότατη. Θεωρώ, χωρίς όμως να είμαι ενάντια στην ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Γήρανσης, να θυμίσω ότι έδωσα μάχη στο περιφερειακό συμβούλιο στη Μυτιλήνη και πέρασε η παραχώρηση του ΚΕΓΕ. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το κέντρο αυτό για το νησί μας, έχει να προσφέρει όφελος, δώσαμε το κτίριο αυτό το ΚΕΓΕ, με την υποχρέωση το ίδρυμα  μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων προφανώς  να το επισκευάσει και είναι ένα πανέμορφο κτίριο αν επισκευαστεί και σε μία πάρα πολύ καλή θέση».

Νίκος Κατρακάζος για το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου»: «Νιώθω πολύ στεναχωρημένος γι’ αυτές τις εξελίξεις»

Στην ουσία, όπως είπε ο κ. Κατρακάζος, έχουν παραχωρηθεί δύο κτήρια, αλλά το ίδρυμα δεν κατάφερε να ενταχθεί σε ΕΣΠΑ ώστε να υπάρξει περίπτωση να επισκευαστεί το κτίριο στο ΚΕΓΕ.

Ο κ. Κατρακάζος εκφράζει την λύπη του για τον κ. Κάρλα αλλά και για περιφερειακούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ αυτής της παραχώρησης, αλλά και για την μη ύπαρξη οράματος σε όσους ασχολούνται με τα κοινά.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις τον πρώην Νομάρχη τον κ. Κάρλα, να ψηφίζει υπέρ της παραχώρησης».

«Όταν ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να έχουμε ένα όραμα και να βάζουμε στόχους δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι δεν είμαστε μέλος της διοίκησης της υπηρεσίας, είμαστε πολίτες».

Υπάρχουν και Νομικής φύσεως θέματα στο συγκεκριμένο κτήριο, δεν είναι εύκολο να γίνει αλλαγή χρήσης, καθώς τα προγράμματα δόθηκαν για συγκεκριμένη χρήση του κτιρίου.

«Είναι μία λανθασμένη απόφαση και με θλίβει και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης και οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι, που ορισμένες φορές λειτουργούν χωρίς όραμα, λειτουργούν ως, εάν θέλετε, ως διαχειριστές μιας πραγματικότητας και κάποιων προσωπικών σχέσεων».

«Βασικό θέμα να βρεθεί χρηματοδότηση για τη λειτουργία, εγώ έκανα μία πρώτη συζήτηση με το Δήμαρχο διότι ο Αντιπεριφερειάρχης είπε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι ο Δήμος της Σάμου δεν το θέλει το κτήριο αυτό και δεν ενδιαφέρεται, εμείς είχαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και το είχαμε τονίσει αυτό,  να μας παραχωρηθεί το κτήριο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει».

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ