Νίκος Κακλαμάνης: «Ο βουλευτής μας, ήταν αφελής, είναι αφελής, ή μας δούλευε συνειδητά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου;»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Νίκος Κακλαμάνης: «Η παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου σε ιδιωτικό φορέα, αποτελεί σκάνδαλο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με το Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Κακλαμάνης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για το θέμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Αυτές τις μέρες, στη Σάμο, θα έπρεπε όλοι να ασχολούμαστε με το θέμα του Πανεπιστημίου. Αυτό που συμβαίνει είναι τρομακτικό και ακόμα πιο τρομακτική είναι η αδράνεια και η μη σοβαρή αντίδραση της κοινωνίας και των τοπικών εκλεγμένων ηγετών, απέναντι σ’ ένα σχεδιασμό, σε μία απόφαση που βάζει ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Προμελετημένα, σχεδιασμένα, με δύο πολύ μελετημένες κινήσεις, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την ισοτιμία των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων, αποφάσισαν να σκοτώσουν τα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Μιλάμε για μία σχεδιασμένη, προμελετημένη απόφαση να σκοτώσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια και πραγματικά απορώ που δεν έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν.

Δεν είναι μόνο αυτό, έπαιξε η συγκυρία και το συμβολισμό της, πριν από 200 χρόνια ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε πει μία κουβέντα η οποία συμβολίζει από τότε μέχρι τώρα, την ουσία του ευρωπαϊκού διαφωτισμού «εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή». Διακόσια χρόνια αργότερα, στην Σάμο,  τι κάνουν οι ευρωπαϊστές που μας κυβερνούν, κλείνουν ένα σχολείο και ανοίγουν μια φυλακή. Νομίζω είναι τρομακτικό σε συμβολισμό αυτό που συμβαίνει. Κλείνουμε το Πανεπιστήμιο και εγκαινιάζουμε σε λίγες ημέρες το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης».

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι θα έπρεπε όλοι να είναι στα κάγκελα, με πορείες και διαδηλώσεις, ώστε να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να χάνεται το Πανεπιστήμιο.

«Ο βουλευτής μας, ήταν αφελής, είναι αφελής, ή μας δούλευε συνειδητά για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου; Πριν από μερικούς μήνες μας πουλούσε, ότι κατόπιν ενεργειών του αυξήθηκαν οι θέσεις, ενώ ο ίδιος είχε ψηφίσει τα νομοθετήματα της κ. Κεραμέως και προφανώς γνώριζε τι θα συμβεί».

Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Αν. Σάμου να μην έχει αναφερθεί στο θέμα. Ποιος θα είναι ο απολογισμός της θητείας της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, ότι έκλεισε το Πανεπιστήμιο και άνοιξε μία φυλακή; Θα πρέπει να υπάρξει πάνδημη πρωτοβουλία και ξεσηκωμός, ώστε να σωθεί το Πανεπιστήμιο.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ