Νίκος Βακάλης: «Αρχές Οκτωβρίου η έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Σάμου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

ΕΠΣ Σάμου: «Πολυεπίπεδη και απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στις εκλογές – Θα απέχουμε»!

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου κ. Νίκος Bακάλης και μίλησε για τα αθλητικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, όπως είπε ο κ. Βακάλης, το ποδόσφαιρο πέρασε δύσκολες στιγμές.

«Είναι γνωστό ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός πέρασαν δύσκολες στιγμές, όπως και η κοινωνία μας, τα τελευταία δύο χρόνια λόγω Covid-19. Την προηγούμενη χρονιά δεν διοργανώθηκε τίποτα, δεν είχαμε καμία δραστηριότητα, κάτι, που είχε αρνητικό αντίκτυπο και παρενέργειες, στο ψυχοσωματικό κομμάτι όσων αθλούνται και ειδικά των παιδιών.

Έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα και για τους ερασιτέχνες παράγοντες, είναι υποχρεωμένοι να σηκώσουν περισσότερα βάρη και από τις προηγούμενες χρονιές. Γιατί η πολιτεία αντί να κάνει ευνοϊκότερες τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες της ενασχόλησης αυτών των ανθρώπων, που ουσιαστικά στηρίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στην ουσία τους δυσκολεύει περισσότερο και δημιουργεί αποτρεπτικούς ρόλους. Ψηφίζουν μεν χρήσιμους νόμους, χωρίς όμως να εξετάζουν τις συνθήκες εφαρμογής τους».

Όπως τόνισε ο κ. Βακάλης, πολύ χρήσιμη η κάρτα υγείας και απαραίτητη, αλλά τα νησιά είναι χωρίς καρδιολόγο, αλλά και να υπάρχει, το κόστος είναι μεγάλο για ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Απαραίτητα τα τεστ για τον Covid, αλλά παράλληλα επίσης το κόστος είναι μεγάλο. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και η εγγραφή στο μητρώο και οι προϋποθέσεις που υπάρχουν. Το χρονοδιάγραμμα της ΕΠΣ Σάμου πάει για έναρξη του πρωταθλήματος γύρω στις αρχές Οκτωβρίου.

Νίκος Βακάλης: «Αρχές Οκτωβρίου η έναρξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Σάμου»

Μία παράμετρος, στο γεγονός του ότι δεν υπάρχουν Έλληνες παίχτες, είναι η νοοτροπία των μεγάλων ΠΑΕ. Στο τοπικό θα υπάρχει μία κατηγορία χωρισμένη σε δύο ομίλους, καθώς πέρσι δεν υπήρξε διοργάνωση και δεν ανέβηκαν κατηγορία οι ομάδες.

Το θέμα των γηπέδων παραμένει, υπάρχουν γήπεδα που υστερούν, του Καρλοβάσου και της Χώρας είναι έτοιμα, του Βαθέος θέλει ακόμα κάποιες εργασίες, ενώ των Μυτιληνιών χρειάζεται κάποιες διορθώσεις, του Πολυκράτη είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ενώ στο γήπεδο Μαραθόκαμπου έχει τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας αλλά δεν έχει παραδοθεί.

Για τις μικρές κατηγορίες, η ΕΠΣ Σάμου, διοργανώνει τρία πρωταθλήματα υποδομής με όση συμμετοχή γίνεται. Οι διαιτητές επαρκούν στα όρια για τις υποχρεώσεις και στηρίζονται κυρίως σε διαιτητές από διάφορα σώματα ασφαλείας.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ