Νέες παρεχόμενες υπηρεσίες από το Πρωτοδικείο Σάμου

Σε 24ωρη απεργία οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Νομού Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο αναπληρωτής προϊστάμενος διεύθυνσης γραμματείας Πρωτοδικείου Σάμου, κ. Κώστας Βογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές στην εξυπηρέτηση πολιτών και στις εξελίξεις της λειτουργίας του Πρωτοδικείου.

«Πλέον μπορούν να εξυπηρετούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε σχέση με την χορήγηση ή την παραλαβή πιστοποιητικών μέσα από ηλεκτρονικές και ψηφιακές διαδικασίες. Μετασχηματιζόμαστε ψηφιακά και προσπαθούμε και εμείς να ακολουθήσουμε τις καινούργιες εξελίξεις με την αρωγή του υπουργείου και όλων των διαδικασιών και των υποδείξεων που αυτοί μας κάνουν.

Πλέον λειτουργεί μια καινούργια ηλεκτρονική διεύθυνση το pistop@protodikeio-samos.gov.gr, τη διεύθυνση μπορεί να την βρει κάποιος είτε καλώντας μας, είτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στον τομέα της επικοινωνίας όπου θα βρει τις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις. Θα μπορέσει να βρει την διεύθυνσή μας, να μας απευθύνει το αίτημα του σε ηλεκτρονική μορφή, έχοντας επισυνάψει και όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και εμείς πλέον μέσω της διαδικασίας της ψηφιακής υπογραφής που μπορούμε να εφαρμόσουμε, αποστέλλουμε στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο το πιστοποιητικό με την ψηφιακή υπογραφή του υπαλλήλου και το πιστοποιητικό θα είναι έτοιμο προς χρήση και θα έχει απόλυτη ισχύ και εγκυρότητα, όπως θα είχε ένα άλλο πιστοποιητικό που θα το χορηγούσαμε ερχόμενος ο ίδιος εδώ.

Το ίδιο βέβαια γίνεται και με τις αιτήσεις που διεκπεραιώνουμε μέσω των ΚΕΠ, δεν θα μπαίνουμε στην διαδικασία να αναζητούμε το πιστοποιητικό και να το αναζητούμε και μέσω ταχυδρομείου να τους το επιστρέφουμε και να το παραλαμβάνει ο πολίτης.

Τώρα θα μπορεί το ΚΕΠ μέσω της υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικά και να το παραλαμβάνει ο πολίτης. Το μέλλον, που δεν φαντάζει μακρινό όσον αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας ηλεκτρονικοποίησης απονομής δικαιοσύνης και είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για την απονομή της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης το επονομαζόμενο και ΣΟΛΩΝ, το οποίο πιλοτικά τρέχει τώρα σε κάποια μεγάλα Πρωτοδικεία και σιγά-σιγά θα αρχίσει να έρχεται και προς τα εμάς.

Εκεί πέρα υπάρχει η δυνατότητα μιας πλήρους ηλεκτρονικής διαδικασίας από την κατάθεση του δικογράφου από τον δικηγόρο, μέχρι την έκδοση της απόφασης στα email των δικηγόρων, των συναλλασσόμενων πολιτών ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί».

Όπως είπε ο κ. Βογιατζής είναι το πρώτο βήμα και αρκεί να διεκδικήσεις πράγματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετά προβλήματα για τους υπαλλήλους με την μη πρόσληψη προσωπικού, όμως έχουν γίνει ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς και πλέον επιτευχθεί η πρόσληψη υπαλλήλου στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας, μετάθεση στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου και επίκειται η κάλυψη δύο θέσεων στο Πρωτοδικείο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Ομιλία εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση για την παιδική και νεανική εγκληματικότητα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ η ομιλία του εγκληματολόγου κ. Γιάννη Πανούση με θέμα  «Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε

Περισσότερα »
ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΔΙΔΕ Σάμου: Διημερίδα για την εκπαίδευση προσφύγων και των μεταναστών παιδιών και εφήβων που φτάνουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Διημερίδα-συνάντηση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων, ΔΥΕΠ και ΖΕΠ, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στις οποίες λειτουργούν ανάλογα τμήματα, Συμβούλων Εκπαίδευσης, Διευθυντών Εκπαίδευσης των Νομών

Περισσότερα »