Μοναδικά «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία» από την ‘Ενωση Μικρασιατών Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Μοναδικά «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία» από την 'Ενωση Μικρασιατών Σάμου

Ένα μοναδικό ταξίδι πρόσφερε η Ένωση Μικρασιατών Σάμου, μέσα από τις διηγήσεις, τα έθιμα, τη μουσική και τους χορούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Σάμου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν έθιμα και ιστορίες βγαλμένες μέσα από την παράδοση, που έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, ενώ με τον καλύτερο τρόπο ακούστηκαν και κάλαντα Σμύρνης, Κοκκαρίου, Σάμου και Θράκης από τους μουσικούς και την χορωδία παιδιών και ενηλίκων «ΗΔΥΦΩΝΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ», υπό τη διεύθυνση της κ. Μαριάνθης Θαλασσινού. Στο χορευτικό μέρος, η χορευτική ομάδα του συλλόγου παρουσίασε μοναδικούς χορούς Μικράς Ασίας και Καππαδοκίας, από την χοροδιδάσκαλο κ. Ελένη Λάμπρου.

Μοναδικά «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία» από την 'Ενωση Μικρασιατών Σάμου

Σημαντική στιγμή η ανάγνωση του διηγήματος «Το ευλογημένο μαντρί» του Φώτη Κόντογλου από τον κ.Μηνούδη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ.Ευσέβιος, εκπρόσωπος της 79 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και τοπικοί φορείς.

Μοναδικά «Χριστούγεννα στη Μικρά Ασία» από την 'Ενωση Μικρασιατών Σάμου

Η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου κ.Άννα Ψαρρά, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, τον κόσμο, ενώ ευχήθηκαν καλές γιορτές με γλυκά κεράσματα.

Φωτό «Ένωση Μικρασιατών Σάμου»

Ελένη Χατζηγεωργίου

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ