Μιχάλης Μητσός: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για την πίστωση χρημάτων για τις διάφορες εργασίες που γίνονται στους Δήμους»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Στην πρωινή εκπομπή «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη και στο στούντιο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα αλλά και στα διάφορα έργα, που πραγματοποιούνται στο Δήμο αυτό το διάστημα.

«Για να γνωρίζουν και οι δημότες μας, πριν 15 μέρες που ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ανατολικής Σάμου, η χρηματοδότηση που έχουμε, όσον αφορά τα έργα είναι 42 εκατομμύρια ευρώ. Είναι έργα τα οποία έχουν εγκριθεί, μετά από καταθέσεις που έχουν γίνει με μελέτες και είμαστε στη διαδικασία είτε να να εκτελούνται, είτε να γίνονται οι διαγωνισμοί, έτσι ώστε να εκτελεστούν όλα αυτά τα έργα, τα οποία έχουμε καταθέσει σαν Δήμος, για να πάρουμε τις χρηματοδοτήσεις. Έρχονται από διάφορα προγράμματα, είτε αυτό αφορά το ΕΣΠΑ, είτε αφορά υπουργεία διαφορετικά, το πράσινο Ταμείο, το Αλληλεγγύης, που είναι το μετανάστευσης».

Όπως είπε ο κ. Μητσός, όταν βγαίνει κάποιο πρόγραμμα και ο Δήμος βλέπει ότι πρέπει να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα, φτιάχνεται η μελέτη ώστε να πάρει ο Δήμος την χρηματοδότηση. Οι ανάγκες του Δήμου είναι πάντα μεγάλες και πάντα υπάρχουν, ενώ τα χρήματα για το μεταναστευτικό από το Ταμείο Αλληλεγγύης, χρησιμοποιούνται μετά από έγκριση μελέτης, που κατατίθεται, για οποιοδήποτε έργο που κρίνουν ότι πρέπει ο Δήμος να καταθέσει μελέτη και παίρνουν χρηματοδότηση πάνω σε αυτή τη μελέτη την οποία έχουν καταθέσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης.

Μιχάλης Μητσός: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για την πίστωση χρημάτων για τις διάφορες εργασίες που γίνονται στους Δήμους»

Έργα που προχωρούν είναι η ενεργειακή αναβάθμιση στο μεγάλο γυμναστήριο, στατική του γυμναστηρίου, που είναι μέσα στα Γυμνάσια, το οποίο έχει πάθει μεγάλη ζημιά από τον σεισμό. Η στατική ενίσχυση, που γίνεται στο γυμναστήριο, αλλά και στα σχολεία σε Κοκκάρι και Παλαιόκαστρο, θα είναι από τις πρώτες εργασίες που γίνονται στην Ελλάδα, με καινούργια συστήματα. Όλα τα κτίρια που επισκευάζονται, πρόκειται όλα να αναβαθμιστούν με αντισεισμικό κανονισμό Β1, που σημαίνει ότι το κτίριο φτιάχνεται από την αρχή, ως προς την στατική του ενίσχυση.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει εργασίες στα πεζοδρόμια της Σάμου, όπου υπήρχαν ζημιές από κακοτεχνίες, ενώ επιδεινώθηκε όλη κατάσταση και από το σεισμό και το τσουνάμι. Το έργο με τα πεζοδρόμια, καλύπτει την παραλιακή ζώνη από το Ξενία μέχρι και το παλιό το λιμάνι, αλλά και κομμάτια μέχρι το Μαλαγάρι, ενώ θα γίνουν και κάποιες εργασίες στο Λιμεναρχείο.

«Σε ένα χρόνο θα έχουμε έτοιμες τις μελέτες του Master Plan του λιμανιού, είναι ένα έργο το οποίο όταν παραδοθούν οι μελέτες, θα είναι αυτό το οποίο έχουμε σαν όραμα το τι θέλουμε να έχουμε και να βλέπουμε στο λιμάνι της πόλης μας. Ήδη, τις επόμενες μέρες θα είναι εδώ πέρα τα συνεργεία, τα οποία θα κάνουν τις γεωτρήσεις, που είναι το πρώτο παραδοτέο της μελέτης, έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημείο να μελετώνται, το πώς θα γίνει η μαρίνα, το πώς θα μεγαλώσει ο μόλος για τα κρουαζιερόπλοια, έχει πάρα πολλή δουλειά».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσός, γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να φτιαχτεί η ποσότητα και η ποιότητα του νερού ενώ το τελευταίο διάστημα σε μεγάλα σημεία έχει καταργηθεί το παλιό δίκτυο. Μάλιστα, έχει μοιραστεί το δίκτυο σε 4 τμήματα, ώστε εάν προκύπτει ζημιά να μην χρειάζεται να κόβεται η παροχή ύδρευσης σε όλη την πόλη. Παρόμοιες εργασίες γίνονται και σε άλλες περιοχές του δήμου, που αλλάζουν άρδην το χάρτη της ύδρευσης με νέα δίκτυα σε περιοχές, που χρόνια πριν είχαν πολλά προβλήματα, όπως το Ποσειδώνιο.

Όσον αφορά την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων της πόλης της Σάμου, ήδη έχει γίνει μία πρώτη επαφή με τον ανάδοχο, όσο για τα κτίρια των σχολικών μονάδων, έχουν κατατεθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Τριαντόπουλο για την στατική ενίσχυση τους, αυτά τα οποία απομένουν να γίνουν είναι ένα ποσό γύρω στα 3.800.000, που θα περιλαμβάνει όλες τις σχολικές μονάδες.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσός, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για την πίστωση χρημάτων για τις διάφορες εργασίες που γίνονται στους Δήμους.

Πρόσφατα ξεκίνησε και η λειτουργία των δημόσιων αποχωρητηρίων στην πλατεία Πυθαγόρα, ενώ υπάρχει και προσωρινός ανάδοχος, για τον καθαρισμό του χώρου του παλιού ΚΥΤ Βαθέος, ενώ αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις. Μέσα στις εργασίες που προχωρούν στον Δήμο είναι και η αντικατάσταση φωτιστικών με led φωτισμό, ο βιολογικός, τα γήπεδα, δουλεύονται τα πλακόστρωτα στο Κοκκάρι και στο Ηραίον. Αναμένονται επίσης πέντε εκατομμύρια για την Αγροτική οδοποιία, όπου θα γίνουν περίπου 40km ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στα πιο δύσκολα σημεία της Αγροτικής οδοποιίας, ενώ ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για τον δρόμο Μυτιληνιών.

Μιχάλης Μητσός: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για την πίστωση χρημάτων για τις διάφορες εργασίες που γίνονται στους Δήμους»

Ο μηχανολογικός-τεχνικός εξοπλισμός, που έχει παραλάβει ο Δήμος, έχει γίνει μετά από μελέτη και συναντήσεις με το προσωπικό του Δήμου.

«Από χρηματοδότηση, την οποία αξιοποιούμε και τώρα έγινε ένας διαγωνισμός ενός εκατομμυρίου 300 χιλιάδων ευρώ, για τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας μικρά και μεγάλα, πρέσα, το οποίο θα έχει καλύτερη απόδοση, για ένα πλυντήριο κάδων, που και αυτό χρειάζεται ο Δήμος, δύο χειροκίνητες ηλεκτρικές σκούπες η οποία μία θα είναι στην πόλη της Σάμου και μια στο Πυθαγόρειο».

Ο κ. Μητσός ανέφερε ότι, θα δημιουργηθούν «πράσινες γωνίες», σε όλο τον δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι πολίτες του δήμου μπορούν να απευθύνονται στο 15109 και στο 22733 53501 για καταγραφή των προβλημάτων που παρατηρούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ