Μιχάλης Μητσός: «Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να ζητάμε κάθε μέρα να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες αποζημίωσης»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Αρνητικός σε τεστ κορωνοϊού ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μητσός

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός.

Τα τελευταία γεγονότα στη Σάμο έχουν δημιουργήσει μια άσχημη αίσθηση στους κατοίκους της Σάμου και στα ήδη επιβαρυμένα προβλήματα προστέθηκε και η φωτιά στο ΚΥΤ της πόλης της Σάμου.

«Σε επαφή που είχαμε με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ζητάμε την άμεση αποχώρηση των μεταναστών από την Σάμο. Νομίζω ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το θέμα.

Το έχουμε τονίσει στο Υπουργείο, όταν είπε ότι έχουν φτάσει γύρω στα 4.300 άτομα, είχαμε ζητήσει να γίνει μία πολύ μεγάλη αποσυμφόρηση , ώστε ο πληθυσμός που θα μείνει να μεταφερθεί άμεσα στο ΚΥΤ το έτοιμο το οποίο είναι στου «ΖΕΡΒΟΥ». Από την στιγμή που δεν έχουμε και ροές, είναι πολύ πιο εύκολο από άλλες φορές να γίνει η μετακόμιση στου ΖΕΡΒΟΥ».

Σε σχέση με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, το σεισμό και τις καταστροφικές συνέπειες, «Καθημερινά έρχονται οι εκθέσεις που κάνουν οι μηχανικοί που έχουν έρθει από την Αθήνα. Έχουν κάνει μέχρι στιγμής γύρω στις 2.100 αυτοψίες και γύρω στα 1.200 κτήρια είναι στο κίτρινο.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, κάθε μέρα βγαίνουν καινούργιες ζημιές, κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη η κατάσταση από την προηγούμενη και προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις που έχουμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται καλύτερα και να βοηθήσουμε τον κόσμο, που ο καθένας ζει την δική του περιπέτεια.

Το προσωπικό του Δήμου δίνει πραγματικά τεράστιο αγώνα, το βλέπει όλος ο κόσμος, το εκτιμάει, θέλουν να προσφέρουν περισσότερο από ότι άλλες  στιγμές και αυτό φαίνεται.

Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο και εγώ δεν θα ησυχάσω αν δεν μάθω ότι μπήκε το πρώτο αντίτιμο σε μια οικογένεια, το πρώτο ποσό κατατέθηκε σε μια επιχείρηση που έχει πληγεί, το πρώτο επίδομα ενοικίου, τότε θα πω πως έχει μπει κάπως το νερό στο αυλάκι και θα καλυτερέψουμε την ζωή όλων. Μέχρι τότε πρέπει να είμαστε όλοι στην εγρήγορση και να ζητάμε κάθε μέρα να ξεκινήσουν όλες αυτές οι διαδικασίες».

Σημαντικό η τοπική αυτοδιοίκηση να πιέζει το κράτος και να αποδείξουν όλοι ότι θα κάνουν πράξη τα λόγια που είπαν όσοι επισκέφτηκαν το νησί. Πάρθηκαν δείγματα νερού από όλα τα σημεία, χωρίς εμφανή προβλήματα, αλλά υπάρχουν ζημιές σε δίκτυα υδροδότησης παλιά. Αναμένεται η δεύτερη επιτροπή για τα κτήρια, ενώ σημάνσεις έχουν μπει όπου υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω επικινδυνότητας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παραλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης από όλη την Ελλάδα, οι παιδικοί σταθμοί παράγουν φαγητό, ενώ όσοι έχουν πρόβλημα με το σπίτι τους, φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ