Μιχάλης Μητσός: «Ο κ. Χατζηχριστοδούλου δείχνει ότι δεν είναι καθόλου ενήμερος για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Ανατολικής Σάμου»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Αρνητικός σε τεστ κορωνοϊού ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Μιχάλης Μητσός

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Μιχάλης Μητσός.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», έκανε αναφορά στις προκατασκευασμένες αίθουσες για τα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό. Τόνισε δε ότι:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι προκατασκευασμένες αίθουσες καταφθάνουν στο νησί μας, αλλά δεν τοποθετούνται στην επικράτεια του Δήμου μας. Ως εκ τούτου, η “Ανατροπή” ενημερώνει τους δημότες ότι κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Βουλευτή κ. Στεφανάδη την Παρασκευή 26 Μαρτίου, οι προκατασκευασμένες αυτές αίθουσες είναι έτοιμες και διαθέσιμες. Δεν στέλνονται, όμως, στον Δήμο, επειδή ακόμα οι χώροι δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι προκειμένου να τοποθετηθούν οι αίθουσες. Πέντε μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, η δημοτική αρχή εξακολουθεί να παραμένει άπραγη, με μοναδικό μέλημά της την επίθεση σε όσους τόλμησαν να θίξουν το ζήτημα αυτό και να τονίσουν την εγκληματική της αδιαφορία εις βάρος των μαθητών».

Στη συνομιλία που είχε ο κ. Μητσός με τον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη αναφέρει:

«Όσον αφορά την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», έχει βγάλει δύο, τρεις ανακοινώσεις για τα προκάτ και την κατασκευή των χώρων για να τα υποδεχτούν. Λυπάμαι πραγματικά για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα και λυπάμαι πραγματικά για τις ανακοινώσεις που βγάζει διότι, δείχνει ότι δεν είναι καθόλου ενήμερος για όλα τα θέματα που απασχολούν το δήμο.

Δεν έχει έρθει ποτέ η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» επίσημα στην τεχνική υπηρεσία για να δει αν τυχόν η υπηρεσία έχει κάνει κάτι, διότι λέγοντας ότι η υπηρεσία δεν έχει κάνει τίποτα μηδενίζει και τις προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας και μηδενίζει και ανθρώπους που πραγματικά τρέχουν άπειρες ώρες, εκτός ωραρίου, έτσι ώστε να προλάβουν όλα τα πράγματα που έχουν συμβεί μετά τον σεισμό στο δήμο μας. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος του είπε καθαρά ότι αν δεν έρθει χρηματοδότηση είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν από ιδίους πόρους, οι κατασκευές των χώρων έτσι ώστε να υποδεχτούν τα προκάτ για τα σχολεία τα οποία θα γίνουν από την αρχή».

Πρακτικά, όπως είπε ο κ. Μητσός, τοποθετήθηκαν σε κάποια σχολεία στους προαύλιους χώρους τους, υπάρχουν όμως και τρία σχολεία που θα φτιαχτούν από την αρχή (Χώρας, Άνω Βαθέος και αναμένεται απόφαση για το σχολείο Παγώνδα).

«Λυπάμαι πραγματικά όταν λέγονται τέτοιες λέξεις, ότι δεν έχει γίνει τίποτα, ότι είναι εγκληματικές οι καθυστερήσεις όσον αφορά στα σχολεία, λυπάμαι πραγματικά. Και μιλάει ο κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος τους πρώτους 2 μήνες από τον σεισμό δεν είχε πατήσει το πόδι του στον δήμο να ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι και το τι έχει συμβεί».

Για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ylva Johansson στη Σάμο ο κ. Μητσός ανέφερε:

«Εμείς είχαμε ενημερωθεί ότι θα παραβρεθεί στο νησί μας η κ. Γιόχανσον μαζί με τον κ. Μηταράκη, νομίζω ότι ο ρόλος μας είναι ότι πρέπει να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι που πρέπει να κάτσουμε έτσι ώστε να έχουμε διάλογο με όλους, έτσι ώστε να κερδίσουμε πράγματα για το νησί μας και με αυτό το σκεπτικό δεχτήκαμε την κ. Γιόχανσον στο δημαρχείο και είχε συζήτηση ο δήμαρχος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη για τα θέματα που απασχολούν το νησί μας».

Ο κ. Μητσός εξήγησε ότι όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι να συζητήσεις, δε σημαίνει ότι αποδέχεσαι όλους τους όρους τους οποίους βάζει ο συνομιλητής σου. «Ο Δήμαρχος το έθεσε και την προηγούμενη φορά κι ένα από τα πρώτα πράγματα τα οποία έθεσε στο τραπέζι, είναι ότι ζητά ο Δήμος να παίρνει μέρος στη διαβούλευση που γίνεται για το σύμφωνο».

Πρόσθεσε δε, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για τους δικούς τους λόγους, ότι οι θέσεις και οι απόψεις τους παραμένουν αμετακίνητες, παρόλο τις διάφορες διαδόσεις. Για το συμβάν έξω από το δημαρχείο Σάμου και τη συμπεριφορά του, ο κ. Μητσός τόνισε ότι «δε δέχομαι από κανέναν να με αποκαλεί προδότη και αυτό ήταν και το θέμα για το οποίο εξοργίστηκα».

 

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ