Μιχάλης Μητσός: Η φωτιά στον ΧΥΤΑ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, κάποιος έβαλε το χέρι του»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Μιχάλης Μητσός: Η φωτιά στον ΧΥΤΑ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, κάποιος έβαλε το χέρι του»

Για τα δύο απανωτά περιστατικά πυρκαγιών στο ΧΥΤΑ Σάμου, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός.

«Μάλλον δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, περιμένουμε να τελειώσει και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και να βγάλει το πόρισμά της, αλλά φαίνεται ότι κάποιος έβαλε το χέρι του.

Είχα ενημέρωση από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής στις 04:15, για πυρκαγιά στον χώρο του ΧΥΤΑ, στις 5 το πρωί ήμασταν πάνω όλοι οι οδηγοί και όλοι οι χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δε φτάνουν μόνο τα οχήματα του Δήμου αλλά ότι χρειάζεται πάρα πολύ χώμα, για να μπορεί να σκεπαστεί αυτή η φωτιά, γιατί συνέχεια αναπτυσσόταν και ήρθαν και ιδιώτες».

Ο κ. Μητσός ανάφερε ότι βοήθησαν και ιδιώτες και η 79 ΑΔΤΕ καθώς είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση, «γιατί μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε κρύψει τις φλόγες, αλλά αν τυχόν δεν καλυφθεί σωστά, από κάτω δουλεύει και μπορεί να το βγάλει μπροστά».

Μιχάλης Μητσός: Η φωτιά στον ΧΥΤΑ δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, κάποιος έβαλε το χέρι του»

Η πυρκαγιά βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες από το προσωπικό με τα μηχανήματα του δήμου, του Στρατού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Αναφορικά με το χθεσινό (24/04) Δ.Σ. και τη συζήτηση πρόσληψης συμβασιούχων για την Πολιτική Προστασία, ο κ. Μητσός είπε ότι αποφασίστηκε η πρόσληψη δύο οδηγών, ενός υδραυλικού και επτά εργατών για εργασίες. Επίσης πάρθηκε η απόφαση, για ανανέωση μέσω ΟΑΕΔ του προγράμματος άνω των 55 ετών για ένα ακόμη χρόνο, οπότε τα άτομα που είχαν προσληφθεί θα συνεχίσουν, για έναν ακόμη χρόνο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Για το τουριστικό λιμάνι και τις φθορές που παρουσιάζει, ο κ. Μητσός τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη παρέμβαση. Ως Δήμος βοήθησαν το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο να συντάξει μία μελέτη, η οποία έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας, για όλο το κτίριο το οποίο χρειάζεται ανακαίνιση. Ο Δήμος με μικρές παρεμβάσεις προσπαθεί να καλυτερεύσει τις συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ