Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Αν. Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας του Δήμου αλλά και στα θέματα που έχουν προκύψει από τον σεισμό.

Μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, προέκυψε η ανάγκη κατεδάφισης άκρως επικινδύνων κτισμάτων, σε πολλά σημεία του Δήμου Αν. Σάμου.

«Οι κατεδαφίσεις συνεχίζονται, ήδη ότι μπορούμε και εμείς κάνουμε, ενώ έχουμε τη σύμφωνη γνώμη από τους ιδιοκτήτες, δίνεται στον εργολάβο και από εκεί και πέρα γίνεται η κατεδάφιση».

Εφόσον συζητηθεί στο κοινοτικό συμβούλιο, χαρακτηριστεί ότι είναι επικίνδυνο, γίνονται οι κατεδαφίσεις. Όσα έχει δει η ΔΑΕΦΚ μπαίνουν σε σειρά κατεδάφισης, ενώ στο Άνω Βαθύ η εικόνα είναι διαφορετική, γιατί οι  ιδιοκτήτες τους πρέπει να κάνουν μία αρχιτεκτονική αποτύπωση του κτιρίου, έτσι όταν θα μπουν στη διαδικασία να ξαναχτιστούν, να είναι ακριβώς το ίδιο εξωτερικά το κτίριο. Ήδη ο εργολάβος έχει επισκεφτεί τα σπίτια και οργανώνεται ο προγραμματισμός των κατεδαφίσεων των σπιτιών που έχουν έρθει τα πρώτα ΠΑΕΕΚ. Ανάλογοι προγραμματισμοί γίνονται και για Πυθαγόρειο και άλλα σημεία του νησιού. Από τον προϋπολογισμό του δήμου υπάρχουν 15.000 ευρώ για τα οικήματα που τα χαρακτηρίζει η πολεοδομία ως άκρως επικίνδυνα.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Πανελλαδικά δημιουργείται θέμα με το προσωπικό της ΔΑΕΦΚ, καθώς σίγουρα θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση, λόγω και των πυρκαγιών.

Γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί εργολαβία για αποψίλωση οικοπέδων που θεωρούνται επικίνδυνα, με χρέωση των ιδιοκτητών, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς από τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Μείζον θέμα και τα σκουπίδια που υπάρχουν στην πόλη, ειδικά κάποια σημεία δημιουργούν μονίμως προβλήματα, καθώς οι απόρριψη σκουπιδιών από τους πολίτες γίνεται με άναρχο τρόπο.

«Είναι ένα σημείο (πλατεία Αγ. Νικολάου),  το οποίο έχουμε τεράστιο πρόβλημα όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως. Υπάρχουν γύρω στα δέκα σημεία τα οποία, όσες προσπάθειες και να έχουμε κάνει, δεν μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα που μας θλίβει πάρα πολύ και σαν πολίτες και σαν Δημοτική Αρχή που είμαστε υπεύθυνοι για την καθαριότητα».

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Όπως είπε ο κ. Μητσός, δυστυχώς είναι στη νοοτροπία των πολιτών, αλλά ως δημοτική αρχή δεν προτίθενται να καλύψουν κανέναν που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Θα εφαρμοστεί ο νόμος, ενώ πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν πλέον καταγγελίες.

Το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας προς το παρόν δεν μπορεί να λυθεί καθώς, η ΚΥΑ για τον Covid-19 είναι σε ισχύ και η πληρότητα φτάνει το 60%, αυτό συνεπάγεται ότι θα μπορούν να μπουν μόνο επτά (7) επιβάτες, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μένουν στις στάσεις άτομα εκτός.

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη στη Σάμο, δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμο Αν. Σάμου, αν και θα ήταν μία καλή ευκαιρία ώστε να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει μετά τον σεισμό.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δημιούργησε μία γνωμοδοτική επιτροπή παρακολούθησης – ανασυγκρότησης της Σάμου από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020. Παρ’ όλα αυτά, στην επιτροπή δεν υπάρχουν μέλη από τους δύο δήμους.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Αυτό που ευελπιστεί ο κ. Μητσός, είναι να μην πάνε οι μελέτες των σχολικών μονάδων πίσω, λόγω των πυρκαγιών και των καταστροφών που δημιουργήθηκαν στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Μέχρι την έναρξη των σχολείων, θα είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές σε χώρους ασφαλείς, ακόμα και τα σχολεία που χρίζουν μετεγκατάστασης.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ