Μιχάλης Αναγνώστου: «Εν δυνάμει όλοι μας είμαστε ανάπηροι. Ανά πάσα στιγμή κυκλοφορούμε μέσα στις πόλεις και μπορεί να μας συμβεί το χειρότερο»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Μιχάλης Αναγνώστου: «Εν δυνάμει όλοι μας είμαστε ανάπηροι. Ανά πάσα στιγμή κυκλοφορούμε μέσα στις πόλεις και μπορεί να μας συμβεί το χειρότερο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Πανσμιακού Σωματείου Ατόμων με αναπηρία και φίλων «Νίκος Μένεγας ο Ίκαρος», ο κ. Μιχάλης Αναγνώστου.

«Η 3η Δεκεμβρίου, είναι μία ημέρα αγώνα διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας, υιοθετήθηκε το 1992 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Από εκεί και πέρα, δεν είναι μία μέρα που πρέπει να σκεφτόμαστε και την άλλη μέρα να την ξεχνάμε, αλλά πρέπει μέσα στο μυαλό μας να υπάρχει ότι αυτοί οι άνθρωποι κινούνται, είναι μέσα στον ιστό των πόλεων, είναι οικογενειάρχες, έχουν παιδιά και βέβαια, μερικοί από αυτούς δεν το απέκτησαν κατά τη γέννηση τους.

Εγώ πάντα λέω ότι εν δυνάμει όλοι μας είμαστε ανάπηροι ανά πάσα στιγμή κυκλοφορούμε μέσα στις πόλεις και μπορεί να μας συμβεί το χειρότερο. Πρέπει, όλοι δηλαδή, να δίνουμε ένα βάρος μόλις βλέπουν αυτούς τους ανθρώπους και να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας αυθαίρετα, πάνω στα πεζοδρόμια και να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι από κει θα περάσει κάποιος άνθρωπος με κάποια προβλήματα ή κινητικά ή οτιδήποτε άλλο και πρέπει η διέλευση του να είναι ασφαλής».

Το σωματείο ιδρύθηκε το 2002 από τον Νίκο Μένεγα, που έφυγε νωρίς σε ηλικία 32 ετών, έτσι προστέθηκε και το όνομά του στον σύλλογο. Υπάρχει άμεση επαφή και με τον πρόεδρο του συλλόγου «ΜΕΛΙΣΣΑ» και τον πρόεδρό του τον κ. Γιάννη Σκούτα, με τον οποίο γίνονται και κοινές εκδηλώσεις. Στο περιοδικό που εκδίδουν κάθε χρόνο, γίνεται αναφορά και στο σύστημα βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στις ελληνικές πόλεις.

Ήδη το ξεκίνησε και το διαχειρίστηκε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και το τελειοποίησε, θα μπει στα τεχνικά προγράμματα και των δύο δήμων, ώστε να μπει το νησί σε ρυθμούς ευρωπαϊκούς και σε ρυθμούς ανθρώπινους.

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο εξασφάλισε δύο θέσεις ΑΜΕΑ στην παραλιακή Λεωφόρο Βαθέως, οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη, συγκεκριμένα στη θέση κτίριο Τσολακάκη και στο κτίριο στέγασης των χημικών υπηρεσιών. Η δεύτερη χρονιά για  τη λειτουργία των Seatrack, το ειδικό μηχάνημα πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα για πρόσβαση στη θάλασσα, άφησε ενθαρρυντικά στοιχεία ως προς τη χρήση του. Στο Πυθαγόρειο έγιναν 27 κινήσεις, στις Μαούνες 88, στο Καρλόβασι 246 κινήσεις και στον Μαραθόκαμπο 33 κινήσεις.

Ένα πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί, είναι ότι δεν υπάρχει ακριβής καταγεγραμμένος αριθμός ατόμων με κάποια αναπηρία και ενώ ζητήθηκε να ενταχθεί στο πλαίσιο της απογραφής σχετική ερώτηση από την ΕΛΣΤΑΤ, αυτό δεν έγινε δεκτό.

«Προχωράμε, έχουμε την διάθεση και οι δύο Δήμοι της Σάμου προσφέρουν και πιστεύω πως κάτι θα κάνουμε για τον τόπο μας».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ