Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Κανονικά θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Σάμου, αλλά λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Κανονικά θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Σάμου, αλλά λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιος, αναφορικά με την μεγάλη εορτή του Αγιασμού των Υδάτων.

«Είναι η φανέρωση της Αγίας Τριάδος, τα Φώτα όπως το λέμε εδώ στη Σάμο και επικαλούμαστε όλοι μας το φωτισμό του Αγίου Θεού στη ζωή μας. Φωτεινή ημέρα λοιπόν, παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχουμε αυτές τις μέρες να αντιμετωπίσουμε και ιδιαίτερα στο νησί μας και στην Ικαρία μας δίπλα, με τα αυξανόμενα κρούσματα, εμείς θα τελέσουμε το πρωί την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η γιορτή εορτάζεται στο πάνω Βαθύ και ιδιαίτερα όταν τα πράγματα ήταν ήρεμα πάντοτε κατά παράδοση εκεί τελείτο η Θεία Λειτουργία και η πομπή με τις μουσικές, το στρατό μας και το λαό μας, κατεβαίναμε κατανυκτικά, φυσικά τον Τίμιο Σταυρό στο λιμάνι της πόλης μας.

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Κανονικά θα τελεστεί ο Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη της Σάμου, αλλά λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα»

Φέτος, δυστυχώς, δεν θα γίνουν όλα αυτά και όντως είμαστε λυπημένοι και με αυτό το θέμα και ιδιαίτερα για τη φθορά την οποία έχει υποστεί ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Βαθέος που ήταν και μητροπολιτικός ναός εκεί πάνω, άρα λοιπόν, σήμερα αναγκαστικά αποφασίσαμε ότι θα γίνει η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και μετά εν πομπή, κρατώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα τα οποία επιτάσσει η πανδημία θα μεταβούμε εκεί όπου έχει στηθεί ήδη η εξέδρα στο συγκεκριμένο σημείο όπως κάθε χρόνο και θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Πληροφορούμαι, ότι θα έρθουν και κάποιοι κολυμβητές να πέσουν στη θάλασσα για τον Τίμιο Σταυρό, να πάρουν την άδεια και την ευλογία του και εμείς διατηρώντας το έθιμο θα είμαστε εκεί για να δώσουμε τη μαρτυρία μας».

Η Αγία Τριάδα είναι το σήμα της ενότητας, είναι το σύμβολο της αγάπης, είναι το σύμβολο της αδελφοσύνης κάτι που χρειάζεται αυτές τις μέρες περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ