Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι Ι. Ναοί μας πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι Ι. Ναοί μας πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιος.

Ένα χρόνο και κάτι μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, κατά τον οποίο καταστράφηκαν και πολλές εκκλησίες του νησιού, ο κ.κ. Ευσέβιος αναφέρεται στην πορεία των έργων αποκατάστασης τους.

«Παρ όλες, τις διάφορες προσπάθειες που κάνουμε, τηλεδιασκέψεις με τον υπεύθυνο της Σάμου κ. Τριαντόπουλο και τις αρχές του τόπου, όλοι μας προσπαθούμε να δρομολογήσουμε μερικά πράγματα, τα οποία βέβαια τα έχουμε ξαναπεί.

Είχαμε δρομολογήσει εννέα (9) καμπαναριά να υποστυλωθούν, προχώρησαν αυτά, τώρα πιστεύουμε για την υλοποίησή τους. Ήταν τέσσερα (4) στον Δήμο Δυτικής Σάμου και πέντε (5) στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Βοηθούν και οι δύο δήμοι, γιατί η Μητρόπολη δεν μπορεί να κάνει τέτοια έργα, αλλά το Υπουργείο τότε μας υπέδειξε ότι θα κάνουν αυτά τα έργα οι Δήμοι».

Έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα. Για τις εκκλησίες, θα χρειαστούν και μελέτες, ενώ υποστυλώνονται κάποιες εκκλησίες ήδη, απευθείας από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι Ι. Ναοί μας πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή»

Ο Άγιος Θεόδωρος στην πόλη της Σάμου, έχει ξύλινες κολόνες και πρέπει να αντικατασταθούν, έργο που και αυτό έχει πάρει τον δρόμο του. «Σιγά-σιγά πορευόμαστε, βέβαια είναι πολλά τα θέματα και οι εκκλησίες που καθυστερούμε, που δεν θα έπρεπε να καθυστερούμε, αλλά είναι η γραφειοκρατία, η οποία μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, καθότι, υπάρχει το Υπουργείο Πολιτισμού και γενικά υπάρχει μία διαδικασία στην οποία εμπλέκονται πολλοί».

Συνεχίζονται οι προσπάθειες και για τον Μητροπολιτικό ναό Καρλοβάσου, καθώς πήρε χρόνο η αποτύπωση του ναού, ενώ γίνεται μελέτη για τα έργα αποκατάστασης και φύλαξης από τις καιρικές συνθήκες, ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και τα ξυλόγλυπτα που βρίσκονται εντός.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στις χρηματοδοτήσεις, όμως καθυστερούν πολύ τα γραφειοκρατικά θέματα, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι εργασίες.

«Ειδικότερα για τους ναούς μας πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή, επιμένουμε».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ