Με τη δέουσα λαμπρότητα, οι Επιτάφιοι της πόλης Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Με τη δέουσα λαμπρότητα, οι Επιτάφιοι της πόλης Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

Για άλλη μια χρονιά όλες οι Ενορίες της πόλης Σάμου τήρησαν το έθιμο και οι Επιτάφιοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πυθαγόρα. Εκεί τους υποδέχθηκαν πλήθος κόσμου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος στον πατρικό του λόγο μεταξύ άλλων είπε:

«Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους σας, γιατί η αποψινή μαρτυρία σας είναι ελπίδα για όλους μας. Είναι ελπίδα για τις αρχές μας, τα ιδανικά μας. Είναι ελπίδα για την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Είναι μαρτυρία για την οποία η Ελλάδα θα ζει την Ορθόδοξη πίστη, είναι εκείνη η οποία θα ζει την Ελληνορθόδοξη παράδοση, είναι εκείνη η οποία θα ζει με τα ήθη και τα έθιμά της. Γι’ αυτό σας συγχαίρω όλους. Του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ. Δεν πειράζει δοκιμαστήκαμε. Πανδημία, σεισμός και πολλά άλλα, όμως η ελπίδα μας είναι στραμμένη σε Εκείνον, που είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Είναι ο Χριστός, ο πάντοτε νικητής της ζωής. Και Αυτόν ακολουθούμε».

Με τη δέουσα λαμπρότητα, οι Επιτάφιοι της πόλης Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

Στην πλατεία Πυθαγόρα παρόντες ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Νίκος Λαμπιδώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Άννη Ανδρεάδου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Δημήτρης Τσινιάς, ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Θεόδωρος Γκρούτσης, εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Η Στρατιωτική μουσική της 79 ΑΔΤΕ συνόδευσε τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, ενώ η Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου» συνόδευσε τον Επιτάφιο του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου.

Ο Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος ήταν απών από την πλατεία Πυθαγόρα, εφ’ όσον όλοι γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος Ι.Ν. δεν λειτουργεί λόγω των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2022.

Με τη δέουσα λαμπρότητα, οι Επιτάφιοι της πόλης Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

Έγινε όμως η περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Μαλαγάρι της Σάμου, όπου εκεί λειτουργεί ο εφημέριος π. Ιωακείμ Μοσχονάς.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους κατά την επιστροφή του στον Ι.Ν., προσωπικό της Π.Υ. Σάμου έκανε την περιφορά του και στο Νεκροταφείο της πόλης.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου – Ικαρίας

Μέ ἰδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε χθές ἡ ἀκολουθία τοῦ ἐπιταφίου στόν Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Νικολάου Βαθέως παρουσία Πολιτικῶν, Στρατιωτικῶν καί λοιπῶν Ἀρχῶν τῆς Νήσου. Κατά τήν παράδοση συναντήθηκαν οἱ ἐπιτάφιοι τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου, τοῦ Ἱ. Ν.  Ἁγίου Θεοδώρου καί τοῦ Ἱ. Ν. Ἁγίου Χαραλάμπους στήν κεντρική πλατεία «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» τῆς Σάμου. Ἐκεῖ ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ἀπευθυνόμενος  πρός τούς ἑκατοντάδες πιστοῦς κάθε ἠλικίας καί κυρίως πρός τούς νέους τούς κάλεσε λέγοντας: «Ἐλάτε ἀπόψε νά σταθούμε σιωπηλοί ἐμπρός στό Ζωηφόρο Τάφο τοῦ Χριστοῦ. Ἡ ἐνατένιση αὐτή ἂς μή δημιουργήσει μέσα μας ἀπλᾶ καί μόνο συναισθηματική φόρτιση καί τίποτα ἂλλο. Μᾶς χρειάζεται νά πάρουμε δύναμη γιά νά ζήσουμε. Κι αὐτή τή δύναμη μᾶς τήν δίδει μέσα ἀπό τόν Τάφο Του ὁ Χριστός. Ἀν νοιώθετε προδομένοι, ἀηδιασμένοι, ἀπογοητευμένοι μή ὑποστέλλετε τήν σημαία τῶν ἰδανικῶν σας. Ἡ χριστιανική πίστη εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἀνανεωτική δύναμη τοῦ κόσμου. Ἐνταχθεῖτε στήν ζωή τῆς Ἐκκλησίας καί ἀκολουθῆστε μέ συνέπεια Ἐκείνον ποῦ εἶπε «θαρσεῖτε, ἐγώ νενίκηκα τόν κόσμον». Ἐλάτε, ὃλοι νά ὁραματιστοῦμε τήν Ἀνάστασή μας. Καί να τήν πραγματώσουμε μέσα ἀπό τήν ἀλήθεια τῆς νέκρωσης τοῦ κακοῦ ἐντός μας».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ