Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός πέντε αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές με

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Περιοδεία κυβερνητικών κλιμακίων

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Στεφανάδης Χριστόδουλος, παρέστη σε μία σειρά προεκλογικών επισκέψεων  κατόπιν αφίξεως κυβερνητικών στελεχών. Συγκεκριμένα, τη 15η και 16η Μαΐου με τον υφυπουργό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου η Aegean Regatta 2022 άνοιξε πανιά για τα νησιά της Ικαρίας, των Φούρνων, του Αγαθονησίου και της Σάμου με 62 σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κατά μέσο όρο πάνω από 400 συμμετέχοντες/ουσες δαμάζοντας τον άνεμο και τα κύματα του Αιγαίου σε μια διαδρομή 95 και πλέον ναυτικών μιλίων.

Όμως τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα σε αρκετά σημεία των διαδρομών, λόγω της άπνοιας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Την Κυριακή 21 Αυγούστου έλαβε χώρα η κήρυξη της έναρξης του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα του Αιγαίου “Aegean Regatta 2022” από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης κ. Μανώλη Κουτουλάκη στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας. Χαιρετισμό απηύθυναν διά επιστολής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Εριφύλη Βαρδάκη.

Τα σκάφη συνέχισαν τη θαλάσσια διαδρομή τους από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, για Φούρνους, Αγαθονήσι, Πυθαγόρειο Σάμου και κατέληξαν στο Βαθύ της Σάμου.

Κάτοικοι και επισκέπτες υποδέχθηκαν τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών με θέρμη και ενθουσιασμό, καθώς το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο και μοναδικό. Τα λευκά πανιά διέσχισαν τον Αιγαίο με ούριο άνεμο, ενώ η υποδοχή των πληρωμάτων στα νησιά, αναδείκνυε την τοπική παράδοση, τη φιλοξενία και τον πολιτισμό των νησιωτών.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Να αναφέρουμε ότι απέσπασε τα εύσημα για την άρτια διοργάνωση ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Σάμου), που όλες τις ημέρες παρείχε την ασφάλεια που ήθελαν όλα τα πληρώματα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Στην τελετή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σάμου, έγινε και η απονομή των επάθλων ιστιοπλοϊκών διαδρομών και τιμητικών διακρίσεων. Η χαρά των συμμετεχόντων φαινόταν καθαρά στο πρόσωπό τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από συλλόγους του νησιού και εθελοντές, οι οποίοι χόρεψαν αρχικά το γνωστό παγκοσμίως Dancing Queen και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε νησιώτικους ρυθμούς, ξεσηκώνοντας τον κόσμο, που είχε την τύχη να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου(27/08) στη Σάμο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το μουσικό συγκρότημα “Grammofono”, οι οποίοι παρουσίασαν αγαπημένες Swing και Retro επιτυχίες από το Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο, παιγμένες δυναμικά και με vintage αισθητική.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Aegean Regatta 2022

Όπως ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή η επόμενη Aegean Regatta 2023 θα διεξαχθεί στα νησιά της Λέσβου και Χίου.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ