Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Τροχαίο ατύχημα στο Πυθαγόρειο με τραυματισμό αλλοδαπού

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό δικυκλιστή

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα την Κυριακή (19/05), στο οδικό δίκτυο Πυθαγορείου –  Ηραίου στη Σάμο.

Ακόμα δύο θάνατοι από Covid-19

Προκήρυξη πέντε θέσεων (ΤΕ) στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου

Ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 2Κ/2024 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 12/τ.Α.Σ.Ε.Π./23.04.2024 και 15/τ.Α.Σ.Ε.Π./08.05.2024) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτακοσίων δέκα επτά (817) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς

H «Ηδύλη» υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα με τραγούδι και αφήγηση

Συναυλίες Συλλόγου Μουσικής & Πολιτισμικής Δημιουργίας «Ηδύλη» με τίτλο “Ήχοι και χρώματα του κόσμου”.

Ένα μουσικό και ποιητικό ταξίδι σε διαφορετικές κουλτούρες της γης που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος «Ηδύλη» αυτή την άνοιξη. Τραγούδια από Ελλάδα, Σερβία, Αφρική, Αμερική,

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σάμο έγινε με την απαραίτητη λαμπρότητα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου και όχι στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άνω Βαθύ, λόγω των πολλών ζημιών που έχει υποστεί η εκκλησία από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και κορυφώθηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων στο αλιευτικό καταφύγιο στην παραλία της πόλεως Σάμου.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Τον εορτασμό των Θεοφανείων παρακολούθησαν ο  Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο Υποδιοικητής της 79 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχης (ΠΒ)  κ. Παύλος Ανδρικόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Τσαπικούνης, ο Υπολιμενάρχης Σάμου Πλωτάρχης κ. Βασίλης Γκουντέλιας, ο Διοικητής της Π.Υ. Νομού Σάμου Πύραρχος κ. Παναγιώτης Μπαθρέλλος,  Διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Άννη Ανδρεάδου και Πάρης Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Διονυσίου και Μιχάλης Μητσός, η πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαρία Κονδύλη – Πανουράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ.  Νίκος Στεφανής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος κ. Σταμάτης Σεϊρλής.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Σχετικά καλές οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, εννέα θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Ανάμεσά τους μια κοπέλα κι ένα μικρό παιδί ενώ περίπου 200 άτομα παρακολούθησαν τον Αγιασμό των Υδάτων. Όταν ο τυχερός έπιασε τον Σταυρό που είναι ο Ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος κ. Ευθύμιος Τσιμπρίδης, και οι εννέα κολυμβητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο χειροκροτούμενοι από τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία, «Αγιασμός» αποκαλείται η ακολουθία που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό. Η Ακολουθία του Αγιασμού βρίσκεται σε ειδικό λειτουργικό βιβλίο που ονομάζεται Μικρό Ευχολόγιο. Μετά την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων το νερό θεωρείται αγιασμένο και ο ιερέας ραίνει με αυτό τους πιστούς και το χώρο με ένα κλωνάρι βασιλικού.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σάμο

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ