Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Σάμου, με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βαθέος, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού προς τον Λιμένα Βαθέος, με τη συμμετοχή φορέων, πιστών και τη Φιλαρμονική “Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου”.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου και τη Δέηση που ανεπέμφθη, το τροπάριο των Θεοφανείων

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…» κολυμβητές βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, όπως είθισται τέτοια μέρα.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία, «Αγιασμός» αποκαλείται η ακολουθία που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό. Η Ακολουθία του Αγιασμού βρίσκεται σε ειδικό λειτουργικό βιβλίο που ονομάζεται Μικρό Ευχολόγιο. Μετά την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων το νερό θεωρείται αγιασμένο και ο ιερέας ραίνει με αυτό τους πιστούς και τον χώρο με ένα κλωνάρι βασιλικού.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Τον Σταυρό έπιασε πρώτος ο Λιμενοφύλακας κ. Δημήτρης Μολύβας και έλαβε το ανάλογο δώρο από τον Σεβασμιώτατο. Ανάλογα αναμνηστικά έλαβαν και οι υπόλοιποι οκτώ (8) που έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό.

Ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

«Όντως σήμερα λαμπρή ημέρα των Θεοφανείων στο νησί μας. Πλήθος κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι ο επιφανής Κύριός μας είναι Εκείνος ο ποίος μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων και μου επιτρέψετε να κάνω μόνο μία ευχή… Ο Επιφανής Κύριός μας να χαριτώνει όλους και να μας χαρίζει το νέο έτος υγιεινό αλλά κυρίως ειρηνικό. Και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ευχή που μπορώ να δώσω σε όλους σας, μέσα στις δύσκολες ώρες και στιγμές που περνάμε όλοι μας. Χρόνια Πολλά και του χρόνου»

Και του χρόνου με ευλογία!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ